30.4.16

Σε προμνημονιακά επίπεδα ο τουρισμός στην Κέρκυρα...

«Προμνημονιακές εποχές» θυμίζει ο τουρισμός στην Κέρκυρα

Εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός του Πάσχα είναι η Κέρκυρα με τα εντυπωσιακά έθιμά της κι έτσι το νησί φέτος «βούλιαξε» από τουρίστες θυμίζοντας, όπως λένε οι ίδιοι...
οι Κερκυραίοι, «προμνημονιακές εποχές».

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα σχημάτιζαν καθημερινά -μέχρι και αργά χθες το βράδυ- ουρές χιλιομέτρων, για να μπουν στα πλοία της γραμμής με προορισμό το νησί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, περισσότεροι από 31.700 επιβάτες έφτασαν στο νησί έως χθες βράδυ με τα πλοία της γραμμής, εκτοξεύοντας το ποσοστό επισκεψιμότητας στο 37% σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα, επιπλέον 12.000 τουρίστες βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων με τα 15 κρουαζιερόπλοια που «έπιασαν λιμάνι» τη Μεγάλη Εβδομάδα . Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να μεταβούν στο νησί αεροπορικώς, «απογειώνοντας» έτσι τον αριθμό των επισκεπτών.

Σήμερα η επισκεψιμότητα στην Κέρκυρα αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά της, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να ταξιδέψουν το Μεγάλο Σάββατο. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες επισκέπτες προσεγγίζουν το λιμάνι, με τα πλοία της γραμμής να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: