23.4.16

Μιντιακή υστερία...

Κάμερα

Ενα νεκρό σκυλί ήταν η αφορμή για ένα όργιο δημοσιογραφικού κανιβαλισμού στη Μυτιλήνη. Το ζώο, που ανήκε σε έναν από τους εθελοντές, βρέθηκε...
νεκρό μέσα σε μια από τις σκηνές στα Τσαμάκια.
Το βίντεο καταγράφει δημοτικό υπάλληλο να σηκώνει το νεκρό ζώο με ένα ξύλο και να το πετάει μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

«Μες στη σκηνή το βρήκαμε, μες στη σκηνή. Μπορεί και για να το φάνε», εικάζει ο εργάτης.

Ο... ρεπόρτερ υιοθετεί ασμένως την «καταγγελία», βάζει στο βίντεο που τράβηξε τον θεαματικό τίτλο «Φρίκη!!! Μετανάστες μάζευαν κι έτρωγαν τα αδέσποτα σκυλιά της Μυτιλήνης» κι η... είδηση γίνεται viral.

Δεν είναι η πρώτη φορά που «αγανακτισμένοι» ακροδεξιοί, δήθεν φιλόζωοι, ανακαλύπτουν κακοποίηση ζώων από μετανάστες.

Ηδη από το 2008 γράφτηκαν σημεία και τέρατα για... βιασμό κατσίκας στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ έκτοτε κατά περιόδους όλο και κάποιο τετράποδο... πέφτει θύμα «των ακόλαστων ορέξεων των λάθρο που αύριο θα επιτεθούν στις μανάδες και τις αδερφές μας».

Το 2011 η πρωινή εκπομπή του Alter «Εδώ και τώρα» μετέδωσε την «είδηση» πως κάποιοι μετανάστες έφαγαν μια γάτα και αναγκάστηκαν να προσέλθουν στο νοσοκομείο της Αρτας. Εκεί οι γιατροί -σύμφωνα πάντα με την εκπομπή- διαπίστωσαν πως δηλητηριάστηκαν, διότι η γάτα είχε φάει ένα ποντίκι και το ποντίκι είχε φάει ποντικοφάρμακο.

Το σκληρό ακροδεξιό έντυπο «Μακελειό» τον Ιούλιο του 2013 έκανε την... αποκάλυψη ότι μετανάστες τρώνε σκύλους και γάτες: «Δυστυχώς, μετά από καταγγελία που έγινε στο “Μακελειό” από φιλόζωους, οι λαθρομετανάστες δεν περιορίζονται μόνο στις κότες... Μέσα στα φορτηγάκια τους έχουν σκύλους και γάτες για τους πεινασμένους ομοεθνής τους» (σ.σ. κρατάμε αυτούσια την ορθογραφία).
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: