15.4.16

«Είμαστε σε εργασιακή ομηρία»...

Εργαζόμενος της Ηλεκτρονικής καταγγέλλει: «Είμαστε σε εργασιακή ομηρία»

...καταγγέλλει εργαζόμενος της Ηλεκτρονικής...

«Είμαστε όμηροι». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε πρώην εργαζόμενος της Ηλεκτρονικής Αθηνών, εκφράζοντας την απόγνωση, τη δυσαρέσκεια και...
το αδιέξοδο της κατάστασης της οποίας έχει περιέλθει ο ίδιος, μαζί με άλλους 449 υπαλλήλους - συναδέλφους.

Μετά το αιφνίδιο λουκέτο της ιστορικής αλυσίδας ηλεκτρονικών καταστημάτων έχει προκληθεί «τσουνάμι» αντιδράσεων.

«Μας αφορά και μας ενδιαφέρει να μάθουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η πρώην διοίκηση με τη σύνδικο της πτώχευσης, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια γρήγορη συνεννόηση και να επέλθει άμεσα γρήγορη εξομάλυνση της κατάστασης», δήλωσε σε απευθείας σύνδεση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι ο κύριος Φλωρόπουλος.

Η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρα, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν όλα γρήγορα. Η εταιρεία δεν οφείλει δεδουλευμένα. Τώρα, όσον αφορά το πώς φτάσαμε ως εδώ. Επίσημη ενημέρωση δεν είχαμε. Δεν είχαμε κάποια επιστολή που να αναφέρεται στην κατάσταση της εταιρείας», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Σε παρέμβασή του ο Θάνος Βασιλόπουλος, αντιπρόεδρος ομοσπονδίας ιδιωτικών υπάλληλων, τόνισε ότι οι αποζημιώσεις μπορεί να πάρουν ακόμη και τέσσερα χρόνια για να δοθούν, ενώ επεσήμανε επίσης, ότι με αυτή την κατάσταση οι 450 εργαζόμενοι δεν μπορούν ούτε να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.

Ο κύριος Φλωρόπουλος, με τη σειρά του, κατέληξε στο ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν τη νέα συνέντευξη Τύπου της Διοίκησης, προκειμένου να πάρουν τις απαντήσεις που απαιτούνται.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: