12.4.16

Ο Δρίτσας προβλέπει…

Μέχρι το Πάσχα θα έχει σχεδόν αδειάσει το λιμάνι...

Την εκτίμηση ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αποσυμφορηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του το λιμάνι του Πειραιά εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και...
μίλησε για υποδειγματική στάση του λιμενικού σώματος και των εθελοντών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες στο λιμάνι ανέρχονται, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, σε 3.675 άτομα, και ότι στο Σκαραμαγκά θα υπάρχουν τρεις τομείς των 1.000 ατόμων.

Ήδη «γέμισε» ο πρώτος τομέας και την επόμενη εβδομάδα -αφού πρώτα έχει διαμορφωθεί ο χώρος, και για αυτό εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία του Στρατού- θα μεταφερθούν άλλα 1.000 άτομα, δήλωσε ο υπουργός και τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν δημιουργηθεί νέες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα (έως 700 άτομα) και μια νέα πτέρυγα στην Μαλακάσα (έως 500 άτομα).

Για τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά επισήμανε ότι ήταν όλες καταγεγραμμένες, υπογραμμίζοντας ότι για όσες δεν ήταν σαφής ο χαρακτήρας τους υπήρχε επόπτευση για να διαπιστωθεί εάν περιορίζονταν στην αποστολή που προβλέπονταν από το καταστατικό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: