6.12.21

Και τώρα οι δυο τους...



Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οι δύο μονομάχοι που θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο στο Κίνημα Αλλαγής στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών...

Στις εκλογές του α' γύρου που έγιναν την Κυριακή, ο Ν. Ανδρουλάκης πήρε την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 37%, έχοντας απόσταση σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων από τον Γ. Παπανδρέου: μια διαφορά που ενδεχομένως θα «μετρήσει» στις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Τρίτος -και σε απόσταση περίπου 2 μονάδων από τον Γ. Παπανδρέου- ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ μονοψήφια ποσοστά συγκέντρωσαν οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Π. Χρηστίδης, Χ. Καστανίδης και Π. Γερουλάνος).


Τα ποσοστά (ενσωμάτωση: 91,30%):
Ν. Ανδρουλάκης: 37,04%
Γ. Παπανδρέου: 27,8%
Α. Λοβέρδος: 25,97%
Π. Χρηστίδης: 3,25%
Χ. Καστανίδης: 2,97%
Π. Γερουλάνος: 2,97%
Οι δηλώσεις των υποψηφίων
Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι δύο μονομάχοι προχώρησαν σε δηλώσεις, εν όψει και του β' γύρου.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και ανανέωσης του κόμματος, τονίζοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».
Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου απεύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες για τη «μάχη» της επόμενης Κυριακής.


Δήλωση έκανε κι ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφού οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα κι ενότητα», ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σχετικά με το θα πράξει ο ίδιος στον δεύτερο γύρο. Διαβεβαίωσε ότι επίσης ότι «η δημοκρατική παράταξη -το ΠΑΣΟΚ- έχει μέλλον»


Ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι 40 ημερών. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας εκτός από τιμή είναι και ευθύνη».

Μεγάλη συμμετοχή

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:30, καθώς λόγω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί παράταση, ενώ κανονικά θα έκλειναν στις 19:00. Μετά την πρώτη παράταση που δόθηκε για τις 20:00, δόθηκε και νέα παράταση για τα εκλογικά τμήματα όπου στις 20:00 περίμενε ακόμα κόσμος για να  ψηφίσει.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Στο εξωτερικό ψήφισαν περίπου 2.000 άτομα. Συνολικά στο εξωτερικό λειτούργησαν 22 εκλογικά τμήματα σε 11 χώρες για τον απόδημο ελληνισμό.

Εfsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: