8.12.21

Ο Μητσοτάκης θα κάνει… πάρτι στη Βουλή...


Συνεχίζει την τακτική των επιθέσεων κατά του συνυποψηφίου του Νίκου Ανδρουλάκη ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής... την ερχόμενη Κυριακή.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6», δήλωσε πως εάν εκλεγεί ο αντίπαλός του, θα υπάρχει πρόβλημα με την εκπροσώπηση του κόμματος (αφού ο κ. Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής) και ειδικότερα με το ποιο πρόσωπο θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «θα συμφωνήσω με τον κ. Λοβέρδο. Με το να εκλέξει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στην Βουλή. Θα έχουμε κενό στην Βουλή. Θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης. Είναι ουσιαστικό το ζήτημα αυτό. Μάχες δεν θα δοθούν. Είναι μείον ότι δεν θα είναι στην Βουλή. Είναι από τα ζητήματα που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος».

Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Ανδρουλάκης «δεν είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να αναδείξει την παράταξη» υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη.

Ερωτηθείς για τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον αντίπαλό του, απάντησε πως «οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν είναι χειραγωγήσιμοι. δεν είναι κοπάδι», ενώ όσον αφορά το ζήτημα της ανανέωσης ανέφερε πως αυτό είναι στάση ζωής και ιδεών και όχι ζήτημα ηλικίας. «Οι ιδέες οι δικές μου ήταν πάντα ανανεωτικές. Ανέδειξα νέους ανθρώπους», ήταν τα λόγια του.

«Η Φώφη Γεννηματά έπαιξε ρόλο στο να ξαναενωθούμε»

Ακόμη, θεώρησε μεγάλο λάθος να γίνεται συζήτηση για συνεργασίες με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Το θέμα δεν είναι πώς θα μοιράσουμε τις καρέκλες και τα υπουργεία. Το θέμα είναι ποιος θα μοιράσει τις λαϊκές δυνάμεις» υπογράμμισε o Γιώργος Παπανδρέου.

Όταν ρωτήθηκε για τη κριτική που δέχεται επειδή αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας το ΚΙΔΗΣΟ, απάντησε ότι «αυτό που θα επιχειρήσουμε είναι να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό. Δεν μπορούσα να βλέπω την ψυχή του ΠΑΣΟΚ να χάνεται σε μία πελατειακή λογική. Ήθελα να σώσω την ψυχή της παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά έπαιξε ρόλο στο να ξαναενωθούμε».

Αναφορικά με όσους ζητούν να παραιτηθεί ενόψει του δεύτερου γύρου, είπε πως «αυτό παραβιάζει τη δημοκρατική διαδικασία. Έχω ακούσει πολλές φορές όταν συγκρούομαι με συμφέροντα ότι πρέπει να παραιτηθώ. Δεν είμαι βολικός» και επέμεινε στις κατηγορίες κατά του συνυποψηφίου του για το ότι «μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο μοίραζαν τις καρέκλες».

Τέλος, εμφανίστηκε θετικός εμφανίστηκε στη διενέργεια τηλεμαχίες στο στούντιο της ΕΡΤ ή οπουδήποτε αλλού, λέγοντας ότι στο προηγούμενο δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: