3.4.23

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία «Ilina»...


LIVE εικόνα...
Σε εξέλιξη τα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους.

Στην Θεσσαλονίκη... αρκετές κλήσεις έχουν γίνει στην Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, επτά κλήσεις για κοπές δέντρων έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στην Π.Υ. Επιπλέον, πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν και σε δύο κλήσεις για απομακρύνεις αντικειμένων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν στην πλατεία Μακεδονομάχων, Λοχαγού Ντούρμα και Κανάκη στους Αμπελόκηπους και σε άλλες περιοχές.
 


Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε προειδοποιητικό μήνυμα για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα», από μεσημβρινές ώρες σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία καλώντας τους κατοίκους αυτών των περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, επειδή θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη:

στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 
τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Δεν υπάρχουν σχόλια: