28.4.23

Όταν ο εκλεκτός πρύτανης και υποψήφιος στο Επικρατείας του Μητσοτάκη εμβολιαζόταν… εκτός σειράς...

«Ξεχειλίζει» η γαλάζια αριστεία από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Εκτός της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία κάποτε αναρτούσε χυδαιότητες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη και τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, στο Επικρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται και ο Νίκος Παπαϊωάννου, σε μη εκλόγιμη θέση.

Πρόκειται για τον... «εκλεκτό» πρύτανη, ο οποίος προ διετίας απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Αρχικά, πρωτοστατώντας για την είσοδο των ΜΑΤ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στη συνέχεια με το γεγονός ότι έσπευσε να εμβολιαστεί… εκτός σειράς κατά του Covid-19.


Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2021 το Documento είχε αποκαλύψει ότι ο πρύτανης είχε προσπεράσει εκατοντάδες υγειονομικούς που είχαν σειρά προτεραιότητας, αλλά και πολίτες που άνηκαν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου. Μετά την αποκάλυψη του Documento, ο πρύτανης επιχείρησε να καλύψει τα νώτα του, πέφτοντας σε σειρά αντιφάσεων τις οποίες στηλίτευσαν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Αναρωτιέται εύλογα η πανεπιστημιακή κοινότητα: Ένας πρύτανης που κατ’ επανάληψη συνελήφθη ψευδόμενος δημοσίως για να δικαιολογήσει πράξεις και παραλείψεις του, αλλά και για να απολογηθεί για παραβάσεις υπηρεσιακών καθηκόντων του ως καθηγητή και πρύτανη ακαδημαϊκού ιδρύματος, διαθέτει πλέον κύρος και ηθική νομιμοποίηση ώστε να συνεχίσει να ασκεί το έργο της διοίκησης του ΑΠΘ;», σημείωνε τότε σε ανακοίνωσή της η «Συσπείρωση Πανεπιστημιακών», για τον Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος δύο χρόνια αργότερα πόζαρε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχοντας την ένατη θέση στο Επικρατείας της ΝΔ.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: