28.4.23

Μάρτυρας-κλειδί για το σκάνδαλο των υποκλοπών...


Ενα πρόσωπο-κλειδί για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που φέρεται να γνωρίζει πώς ήλθε το λογισμικό παρακολούθησης... Predator στην Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτό οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στο επίκεντρο των ερευνών των εισαγγελικών αρχών.

Πρόκειται για τον Νίκο Λιόλιο, ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου αλλά και ως γνώστης των σχέσεων του τελευταίου με τον Φέλιξ Μπίτζιο, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και της εμπλοκής στην όλη υπόθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο 55χρονος Ν. Λιόλιος φέρεται, επίσης, γνώστης των συνθηκών βάσει των οποίων πωλήθηκε το σύστημα TETRA στην Ελληνική Αστυνομία, το 2013, της πληρωμής αυτού του συστήματος με απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της υπόθεσης των εικονικών και πλαστών τιμολογίων που έχουν εκδώσει και λάβει κατά καιρούς οι φερόμενες, ως συμφερόντων Λαβράνου, εταιρείες Electrum Technologies, Ιονική Τεχνολογική και KRIKEL (για τα οποία υπάρχουν εκτενή δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.»).

Τέλος, φέρεται να γνωρίζει και το εύρος της εμπλοκής του Φέλιξ Μπίτζιου σε μια σειρά από projects στον τομέα των δημοσίων προμηθειών και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που είτε προχώρησαν επί Νέας Δημοκρατίας είτε ακυρώθηκαν, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Εισαγγελική έφοδος
Στη βάση όλων αυτών, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», κατά παραγγελία των εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών, έγινε έφοδος στην οικία Λιόλιου, καθώς κρίθηκε ως πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση των υποκλοπών. Και αυτό επειδή φαίνεται πως υπάρχουν μαρτυρίες που τον φέρουν να έχει εμπλοκή στη διευκόλυνση της δραστηριοποίησης στην Ελλάδα της εταιρείας Intellexa συμφερόντων Μπίτζιου, αλλά και στο να χειρίζεται λογιστικά και τραπεζικά θέματα της εταιρείας Krikel.

Κάποιες εξ αυτών των διευκολύνσεων στη δράση της Intellexa στην Ελλάδα φέρεται να έγιναν μέσω της εταιρείας Fullspan Communications, συμφερόντων Λαβράνου, όπου ο κ. Λιόλιος είναι ο διαχειριστής της...

Δημήτρης Τερζής

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: