27.4.23

Καμιά κυβερνητική διάθεση...


... για διευκόλυνση ψήφου των εργαζόμενων στον τουρισμό...

Δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι υποχώρησης απ' την κυβέρνηση στο αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης να διευκολυνθεί η συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου των ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό και θα βρίσκονται ήδη μακριά απ' τον τόπο που ψηφίζουν την ημέρα των εκλογών...

Η κυβέρνηση, που όπως φαίνεται απ' τις δημοσκοπήσεις ευνοείται περισσότερο απ' την αποχή των νέων, που κατά κύριο λόγο εργάζονται εποχικά στον τουρισμό, δεν βρίσκει καν λόγο συζήτησης του θέματος. Το ξεκαθάρισε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ήδη η κυβέρνηση είχε απορρίψει σχετικές τροπολογίες του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Ο Άκης Σκέρτσος έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να κάνει κάτι για τη διευκόλυνσή τους, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είχε απασχολήσει στις περασμένες εκλογές που, επίσης, ήταν το καλοκαίρι.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε ποιες κινήσεις σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και ειδικά οι νέοι, πολλοί εκ των οποίων ήδη εργάζονται σε τουριστικές μονάδες στα νησιά και επομένως είναι δύσκολο να ψηφίσουν.

«Εμείς ενθαρρύνουμε κάθε πολίτη να ψηφίσει. Είναι το πιο ιερό και θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση ταυτόχρονα. Ο καθένας πρέπει, με βάση τη συνείδησή του, να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει αυτό το οποίο κρίνει ως την καλύτερη εθνικά ωφέλιμη επιλογή. Από εκεί και πέρα, το είπα και στην περασμένη ενημέρωση, δεν βλέπω κάποιο λόγο να συζητάμε ιδιαίτερα αυτό το θέμα. Δεν είχε απασχολήσει στις περασμένες εκλογές -που, επίσης, ήταν το Καλοκαίρι- η ψήφος των νέων στα τουριστικά καταλύματα και στις τουριστικές περιοχές» απάντησε ο κ. Σκέρτσος.

«Τα παιδιά μας, θα σας πουν πρώτοι, ότι το πάρτι τελείωσε» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας. Συγκεκριμένα η Πόπη Τσαπανίδου σε δήλωσή της αναφέρει: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να διώξει τα νέα παιδιά από τις κάλπες, γιατί τρέμει την ψήφο τους. Δεν θα τα καταφέρει.
Κ. Σκέρτσο, την επόμενη των εκλογών θα συζητάμε για το πώς οι νέοι έκαναν cancel τον κ. Μητσοτάκη.
Τα παιδιά μας, θα σας πουν πρώτοι, ότι το πάρτι τελείωσε»

Απορρίπτουν και την πρόταση για χορήγηση «election pass» 

Αρνητική όμως είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για χορήγηση «election pass» προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν ότι δεδομένου ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει λόγω της προκήρυξης των εκλογών του Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διευκολυνθούν και να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους, αλλά για τις εκλογές της 2ας Ιουλίου, αρκεί να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ετεροδημοτών (στο www.ypes.gr), έως 30 Απριλίου, οπότε κλείνει η δεύτερη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: