28.4.23

Οι αποφάσεις για το ντιμπέιτ...


Aύριο Σάββατο στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του... ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών αρχηγών. Oλα τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στην επιτροπή κατατείνουν στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην άποψή του για την πραγματοποίηση και ενός δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έθεσε θέμα «ίσης μεταχείρισης» των κομμάτων και ζήτησε εφόσον πραγματοποιηθεί και δεύτερο ντιμπέιτ ο επιπλέον χρόνος που θα αντιστοιχεί στους δύο πολιτικούς αρχηγούς να διαμοιραστεί επίσης και στους υπόλοιπους αρχηγούς.

Οσον αφορά το θέμα της ισότιμης και αναλογικής εκπροσώπησης στα κανάλια, το οποίο τέθηκε επίσης από συγκεκριμένους συμμετέχοντες, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση ζητώντας από τους εμπλεκόμενους την τήρηση της νομοθεσίας ώστε σε συνεργασία με το ΕΣΡ να αποφευχθούν οι όποιες πιθανές ανορθογραφίες.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και Ελληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Oπως ανακοινώθηκε, θα συσταθούν 99 εκλογικά κέντρα στα οποία μπορούν να ψηφίσουν 22.816 άτομα.

Την εκλογική διαδικασία για τους Ελληνες του εξωτερικού θα διαχειριστούν οι ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης το υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από αίτημα όλων των συμμετεχόντων, δεσμεύτηκε για την καταβολή του υπολοίπου της τακτικής αλλά και για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης μέχρι και την επόμενη Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Πουλάκης επανέφερε το ζήτημα της δημοσιοποίησης των πρωτογενών στοιχείων των δημοσκοπήσεων, με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Ιωάννη Σμυρλή να τον παραπέμπει στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης (ΣΕΔΕΑ).

Σε αυτή τη συνεδρίαση τέθηκε επίσης και το θέμα της διευκόλυνσης των εκλογέων για τη μετακίνησή τους προκειμένου να ψηφίσουν, με συμμετέχοντα να προτείνει χιουμοριστικά να δοθεί election pass.

Σημειώνεται ότι οι εκλογικοί κατάλογοι για τους ετεροδημότες έχουν κλείσει από τον Φεβρουάριο, ωστόσο έως τις 30 Απριλίου μπορούν να καταθέσουν αίτημα όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στις επόμενες εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι...

Τάνια Γεωργιοπούλου

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: