28.4.23

Απέτυχε σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν...


...με drone γεμάτο εκρηκτικά...

Με drone, που ήταν φορτωμένο με 17 κιλά πλαστικών εκρηκτικών, σκόπευαν να σκοτώσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το... drone είχε ως στόχο ένα βιομηχανικό πάρκο το οποίο υποτίθεται ότι θα επισκεπτόταν ο Ρώσος πρόεδρος την περασμένη Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, όμως κατέπεσε περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά, σε δασική έκταση.

Η «Bild» επικαλείται ανάρτηση του Ουκρανού αναλυτή Γιούρι Ρομανένκο, ο οποίος δημοσίευσε χάρτη με τη διαδρομή που θα ακολουθούσε ο Πούτιν μέσα στις εγκαταστάσεις και προειδοποιεί:

«Πούτιν, φτάνουμε όλο και πιο κοντά. Στείλαμε drone το οποίο πέρασε από όλα τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας και έπεσε κοντά στο βιομηχανικό πάρκο».

Το γεγονός ότι το drone σχεδόν έφτασε σε σημείο που θα επισκεπτόταν ο Πούτιν είναι μεγάλο χτύπημα για όσους ασχολούνται με την ασφάλειά του, λένε σχολιαστές, ενώ πληθαίνουν οι υποψίες ότι πολλές φορές αντί του Ρώσου προέδρου εμφανίζονται σωσίες του.

Το Κρεμλίνο το αρνείται.

«Ίσως έχετε ακούσει ότι ο Πούτιν έχει πολλούς σωσίες οι οποίοι τον αντικαθιστούν συχνά την ώρα που εκείνος κάθεται στο καταφύγιο. Φυσικά, ουδέποτε έχει μείνει σε καταφύγιο».

Η επίσκεψη του Πούτιν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις είχε προαναγγελθεί από δημοσιογράφο που τον ακολουθεί στις μετακινήσεις του.

Τις εικόνες του drone έδωσαν στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι κατέπεσε όταν εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: