27.4.23

Επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΑ έγινε ο Τζούλιαν Ασάνζ...



Μια συμβολική κίνηση από την Ένωση Συντακτών, αλλά και τις αντίστοιχες ενώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας στήριξης του Τζούλιαν Ασάνζ από την Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FNSI), με την υποστήριξη της... Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ/IFJ), η ΕΣΗΕΑ ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος της τον διαχειριστή του WikiLeaks, που κρατείται τα τελευταία χρόνια από τις βρετανικές Αρχές, χορηγόντας του τιμής ένεκεν δημοσιογραφική ταυτότητα.


Όπως αναφέρει η Ένωση Συντακτών, η ιδέα είναι να γίνει αυτή η κίνηση από όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωμαϊκά σωματεία και ενώσεις δημοσιογράφων, έτσι ώστε σε εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Ασάνζ που διοργανώνεται σήμερα στη Ρώμη, η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να διαβάσει την παρακάτω κοινή δήλωση:

Ελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ, επίτιμο μέλος των ενώσεών μας

Εμείς, οι υπογεγραμμένες ευρωπαϊκές ενώσεις και ενώσεις δημοσιογράφων, ενώνουμε τη φωνή μας με τη ΔΟΔ, καλώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και να του επιτρέψει να επιστρέψει στο σπίτι με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Έχουμε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης κράτησης του Ασάνζ στην ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και στα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων παγκοσμίως και προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εργαστούν ενεργά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ. Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, ανακηρύσσουμε συμβολικά τον Τζούλιαν Ασάνζ επίτιμο μέλος των ενώσεών μας.

(φώτο: nbcnews.com)

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: