29.4.23

Μετά το μπάχαλο (τους) πάνε να αποκλείσουν στο παρά 5' το κόμμα Κασιδιάρη...


Να μαζέψει στο παρά πέντε το μπάχαλο που δημιούργησε με τα νομοθετήματά της στο ζήτημα της εκλογικής καθόδου του κόμματος «Έλληνες» του Κασιδιάρη προσπαθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον... υπηρεσιακό κυβερνητικό εκπρόσωπο Εσωτερικών Άκη Σκέρτσο, η Νέα Δημοκρατία υπέβαλλε υπόμνημα 300 σελίδων στον Άρειο Πάγο ώστε να μην ανακηρυχθεί νόμιμη η συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να πετύχει τον διπλό στόχο της πολιτικής κεφαλαιοποίησης ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη -κι ας ευθύνεται η ίδια για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί από τους ανεπαρκείς νόμους της και τα «μαγειρέματα» στον Άρειο Πάγο- και του νέου ανακατέματος της ακροδεξιάς τράπουλας μερικές βδομάδες πριν την κάλπη.

«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του “Εθνικού Κόμματος – Ελληνες” στις ερχόμενες εκλογές» έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.


Όπως αναφέρεται, «Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή» επισημαίνεται.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: