28.4.23

ΣΥΡΙΖΑ: Το τετράπτυχο του κυβερνητικού προγράμματος...


...και η συμμετοχή των νέων...

Τη ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ πως «η μίμηση είναι η αγνότερη μορφή κολακείας» χρησιμοποιούν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για να σχολιάσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εν αναμονή της σημερινής (Παρασκευή) ανακοίνωσης του δικού τους... προγράμματος- όπως και του ψηφοδελτίου Επικρατείας- και της επίσημης την ερχόμενη εβδομάδα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανόν την Τρίτη.

Στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε άλλο παρά βέβαιος για την εκλογική του νίκη δείχνει όταν εμφανίζεται να μοιράζει τα πάντα στους πάντες, κινούμενος σε ένα πλαίσιο παροχών που προσεγγίζει το δικό τους, σε σχέση τουλάχιστον με τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, που ο ίδιος όμως διέλυσε, όπως προσθέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ θέτουν δύο ρητορικά ερωτήματα: «Γιατί δεν τα έκανε τέσσερα χρόνια που ήταν κυβέρνηση και το χρήμα έρεε από τις Βρυξέλλες χωρίς δημοσιονομικούς καταναγκασμούς και θα τα πράξει τα επόμενα τέσσερα όταν ο δημοσιονομικός κορσές φαίνεται να σφίγγει ξανά; Και πού θα βρει τα λεφτά, αφού δεν μας είπε τίποτα για το πόσο θα στοιχίσει»;

Σημειώνουν μάλιστα πως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη συνοδεύονται από μία σειρά αιρεσιμοτήτων- «αν πάνε καλά οι επενδύσεις, οι εξαγωγές, ο τουρισμός»- που μόνο βέβαιη δεν είναι η υλοποίησή τους στην αβέβαιη εποχή μας.

Ως προς το δικό τους πρόγραμμα, πολλές από τις επιμέρους πτυχές του οποίου έχουν ήδη παρουσιαστεί από τον κ. Τσίπρα- νέο ΕΣΥ, ιδιωτικό χρέος και δημόσιες συμβάσεις- αυτό συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ρύθμιση χρεών, δίκαιο, αποτελεσματικό και ασφαλές κράτος».

Όσον αφορά την ψήφο των νέων, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπενθυμίζουν πως η συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ήταν πολύ υψηλότερη του αναμενόμενου και τότε, μολονότι είχαν διεξαχθεί σε «τουριστικό» μήνα, και δεν υπολειπόταν αυτής μεγαλύτερων ηλικιών.

«Μετά από τέσσερα χρόνια, το στιγματισμό τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πανδημία, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και τα Τέμπη έχουν πολύ περισσότερους λόγους να συμμετάσχουν», αναφέρουν με νόημα κομματικές πηγές.

Στο μεταξύ, αύριο ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στην πόλη της Χίου (πεζόδρομος Βουπάλου, στις 11.00)...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: