29.4.23

Γιατί ο Τσίπρας «κατεβαίνει» σε Δωδεκάνησα, Σέρρες και Α’ Πειραιά...

Σε Δωδεκάνησα, Σέρρες, ‘Α Πειραιά ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ο Αλ. Τσίπρας και εύλογα προκύπτει το ερώτημα πώς έκανε αυτές τις επιλογές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση... στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, το βράδυ της Παρασκευής, επισήμανε ότι η αιτιολόγηση για τα Δωδεκάνησα έγινε κατά την παρουσία του στην Κω. Τόνισε ότι κατεβαίνει στα Δωδεκάνησα για να τιμήσει τον αδικοχαμένο Νεκτάριο Σαντορινιό, «για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί γι’ αυτόν», σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πολύ σημαντικού πολιτικού για τον τόπο του και όχι μόνο, που έδωσε μάχες και είχε όραμα.


Δεν υπάρχουν κάστρα στην πολιτική

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι άλλες δυο επιλογές έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα. Σχολίασε σχετικά με τις Σέρρες ότι είναι σαφής ο συμβολισμός: «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κάστρα στην πολιτική. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή όλοι οι πολίτες, ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τη συμπεριφορά εκπροσώπων του κόμματος που παραδοσιακά στηρίζουν, να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ψήφιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η ‘Α Πειραιά «είναι μια επιλογή που αφορά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μια πόλη που έχει πολύ μεγάλη παράδοση και η Αριστερά και θέλουμε να έχουμε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ένα λιμάνι που μπορεί να έχει πολύ σημαντική προοπτική και να συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου». «Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είμαι Ολυμπιακός δεν μπορώ να πάω στην ‘Α Πειραιά», πρόσθεσε χιουμοριστικά, σημειώνοντας ότι «είμαι εκεί για να τιμήσω τον Πειραιά, την πόλη και την περιφέρεια και να αναδείξουμε μαζί τα προβλήματα και τις λύσεις».

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: