28.4.23

Κρεσέντο αναισθησίας...


«Έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία, κάποιοι απολύονται»...

BINTEO

«Ξέρετε, σε μία ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι περισσότεροι αποκτούν νέες δουλειές. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία». Φαντάζει απίστευτο, όμως αυτή η προσβλητική δήλωση που ξεπερνά τα όρια της... αναισθησίας ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος πήγε στην Καβάλα για να ζητήσει την ψήφο των πολιτών και, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των απολυμένων από τα λιπάσματα και τα πετρέλαια Καβάλας, επέλεξε να απαντήσει με κυνισμό, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Ήταν δύσκολη η χθεσινή ημέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί, για ακόμη μια φορά, απέδειξε πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όταν μιλά εκτός κειμένου ή όταν δεν βρίσκεται μέσα σε ένα καλά σκηνοθετημένο και προστατευμένο περιβάλλον.

Κάπως έτσι βίωσε ένα πραγματικό βατερλό, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες από τους 300 απολυμένους της πόλης που ζητούν λύσεις για τα σοβαρά προβλήματά τους.

 

Ένα βατερλό το οποίο εξαφανίστηκε από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεμπέρδεψε με μια γραμμή γράφοντας «ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με απολυμένους από τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με το αίτημα για επαναπρόσληψή τους» και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ενώ τα γιουχαΐσματα κάλυπταν τόσο τους χειροκροτητές του όσο και την φωνή του, προσπάθησε να απαντήσει με χιούμορ (ή να αδιαφορήσει) λέγοντας «ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή». Στη συνέχεια επέλεξε να δηλώσει «αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, όλοι μπορούν να προσέρχονται στην πλατεία του δημοσίου διάλογου και να κάνουν αντιπαράθεση με επιχειρήματα»..

Όταν, όμως, οι αποδοκιμασίες μεγάλωσαν, αποκαλύφθηκε λέγοντας προκλητικά «Ξέρετε, σε μία ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι περισσότεροι αποκτούν νέες δουλειές.

 

Έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία».

«Άφωνος» για πέντε λεπτά

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί σε πλήρη αδυναμία να απαντήσει και όταν αναγκάστηκε επί πέντε και πλέον λεπτά να ακούσει τον ψύχραιμο, αποφασιστικό λόγο του προέδρου των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Ο συνδικαλιστής διέλυσε μέσα σε λίγη ώρα όλη την κυβερνητική και πρωθυπουργική εικόνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και προφανώς ήθελε να αποφύγει την άβολη συνάντηση, αναγκάστηκε να ακούσει τα καταιγιστικά επιχειρήματα και το μόνο που βρήκε να ψελλίσει είναι ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους και πως πρόκειται για μια... «ιδιωτική διαφορά» των εργαζομένων με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη. 

Δεν απάντησε, πάντως, ούτε λέξη για τον ρόλο του υπουργείου Εργασίας που απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: