30.4.23

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε τα σχέδια αποστασίας...


Χωρίς καν να κρατά τα προσχήματα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Καούκης δήλωσε ότι το κόμμα του θα αναζητήσει στήριξη από μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων.

Σε... δηλώσεις του στο Open, για το ποιες θα είναι οι συνεργασίες του κόμματος σε περίπτωση που είναι πρώτο στις δεύτερες εκλογές απάντησε: «Θα συνεργαστούμε – εάν δεν βγει αυτοδύναμη, που δε νομίζω ότι θα γίνει – θα μιλήσουμε και με βουλευτές, που θα είναι στη Βουλή και όχι μόνο».

Ο ίδιος είπε πως η ΝΔ θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας και σε βουλευτές «αν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές και θέλουν να έρθουν. Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει δύο βουλευτές και σου λείπουν δύο έδρες».

Ερωτηθείς για το αν οι βουλευτές άλλων κομμάτων θα έρθουν μόνοι τους απάντησε: «Μπορεί να τους ζητήσουμε»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, επιχείρησε να σώσει τα ασυμμάζευτα από την δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος. 

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Σχέδιο αποστασίας Μητσοτάκη στα κανάλια

Οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Μπάμπη Καούκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που κάνει λόγο για σχέδιο Μητσοτάκη για αποστασία χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα.

«Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ αποκαλύπτουν χωρίς καν τα προσχήματα το σχέδιο Μητσοτάκη για αποστασία.Ο υποψήφιος της ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, κ. Καούκης, αποκάλυψε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα ότι αν υπολείπονται βουλευτές, θα απευθυνθούν σε βουλευτές άλλων κομμάτων για να κάνουν πλειοψηφία» αναφέρει χαρακτηριστικά.


«Πρώτα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», μετά καταγγέλλονται προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μαρτυρούν το σχέδιο αποστασίας στα κανάλια», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η προσπάθεια της ΝΔ στη συνέχεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα είναι μάταιη. Ο ελληνικός λαός έχει και κρίση και μνήμη και γνωρίζει ότι Μητσοτάκης σημαίνει αποστασία. Όπως, επίσης, καταλαβαίνει ποσό απομονωμένο είναι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη», τονίζει με νόημα η Κουμουνδούρου.

Σε ανάρτησή του στα social media υπενθύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα», έγραψε χαρακτηριστικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: