28.4.23

Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών...


Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς. Παρά τις διαρροές από πλευράς servicers για «πάγωμα» αυτών που... αφορούν κατοικίες μέχρι 80.000 ευρώ,  οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται κανονικά οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο.

«Οι πλειστηριασμοί τρέχουν με μια εκρηκτική αύξηση» τόνισε στο Kontra η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πέρυσι οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000, ενώ φέτος μόλις στο πρώτο τετράμηνο του έτους κοντεύουν τους 31.000, με κίνδυνο να φτάσουν στο τέλος της χρονιάς τους 110.000.

«Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά τέτοιος αριθμός πλειστηριασμών» σημείωσε.

«Έχουμε ένα ανεξέλεγκτο πακτωλό κερδών των servicers. Φανταστείτε τι βγάζουν τα funds γιατί ο servicer παίρνει μια προμήθεια για τις υπηρεσίες που παρέχει» συνέχισε ακόμη.

Η δικηγόρος μάλιστα ανέφερε ένα σοκαριστικό παράδειγμα για έναν servicer, που το 2019 είχε καθαρά κέρδη 19 εκατ. ευρώ και το 2022 καθαρά κέρδη 89 εκατ. ευρώ. «Σχεδόν επταπλασιασμός των κερδών» είπε, εξηγώντας ότι οι servicers παίρνουν προμήθεια 5-10% από τα funds...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: