28.4.23

Επιστήμες, Τέχνες και πολλές γυναίκες...


...στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ...

Προς το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο αναμένεται να ενσωματώνει πολλά μηνύματα και συμβολισμούς ως προς τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. 

Εξέχουσες προσωπικότητες των... γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων συνθέτουν τον καμβά των ονομάτων που επέλεξε η Κουμουνδούρου, από τον οποίο διαχέεται έντονο το άρωμα γυναίκας.

Συγκεκριμένα, στις υποψηφιότητες που φέρεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και μέλος του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ ως εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού. Σε εκλόγιμες θέσεις, θα συμμετάσχουν, κατά πληροφορίες, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά και η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Άλλη μια δημοσιογράφος και συγγραφέας, η Έλενα Ακρίτα ακούγεται ότι θα είναι ένα από τα ηχηρά ονόματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος η Δώρα Τσαμπάζη – Νικολαϊδη, χήρα του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαϊδη, η οποία ακούγεται εκτός από το Επικρατείας, για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης ή της Ξάνθης.

Ανοιχτό ακόμη μένει αν θα συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η γνωστή ερμηνεύτρια, Τάνια Τσανακλίδου και η πρώην Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, όπως και η Ζωρζέτα Λάλη, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νομικός.

Μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (ακούγεται και για το Ευρωψηφοδέλτιο) φέρεται να διεκδικεί και ο γνωστός Εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ δεν αποκλείεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο να υπάρχει και το… ελληνικό #MeToo, καθώς έχουν γίνει κρούσεις σε πρόσωπα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο κίνημα από την Κουμουνδούρου, εδώ και μήνες. 

Την τελευταία, τιμητική θέση φέρεται να έχει αιτηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ως ένδειξη αναγνώρισης για την πολιτική του διαδρομή στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: