30.4.23

Άθλια στοχοποίηση πολίτη απ' το υπουργείο Εργασίας...


Στη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολίτη που συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις εκκρεμείς συντάξεις και δήλωσε ότι παύει να είναι Νεοδημοκράτης, προχώρησαν απ' το υπουργείο Εργασίας, επιλέγοντας να ρίξουν στην αρένα της πολιτικής σύγκρουσης ακόμα και απλούς πολίτες...
Από το πρωί διάφορες φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες έγραφαν ότι ο «αγανακτισμένος» συνταξιούχος που συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο νησί έχει χρέη 47.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ και γι' αυτό δεν παίρνει σύνταξη.

Η υπόθεση του ηλικιωμένου έγινε γνωστή μέσα από βίντεο του Αλέξη Τσίπρα στα social media όπου ακούγεται μα διαμαρτύρεται πως από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη ενώ δεν χρωστάει πουθενά. «Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης. Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το '19 στην σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη, πληρωμένα όλα, σε καμία ασφάλεια», ακούγεται να λέει ο ηλικιωμένος.

Σήμερα, αφού διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα του, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στράφηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα, λέγοντας πως «με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ!». 

Και προσθέτει στην ίδια δήλωσή του ότι «επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν, μεταξύ των άλλων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο 2023!».«Μόνο μία λέξη ταιριάζει: ντροπή!»

Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγγέλλει «καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του '50» και ζητά την άμεση διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παρέμβαση Εισαγγελέα για αυτήν την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του '50.
Έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν παράνομα σε φιλικές τους ιστοσελίδες τα προσωπικά δεδομένα συνταξιούχου που έκανε το «έγκλημα» να πει ότι δεν θα ξαναψηφίσει ΝΔ. 

Την μία ημέρα εργοδότες, που παίρνουν απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση, απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενούς τους να ψηφίσουν ΝΔ, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη. Την άλλη ημέρα το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εκφοβίσει συνταξιούχους βγάζοντας στη φορά τα προσωπικά τους δεδομένα. 

Αν νομίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους θα κρύψει την αποτυχία του στις εκκρεμείς συντάξεις είναι γελασμένος. 

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην Έκθεση του ανέφερε ότι πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούσαν προς έκδοση και μάλιστα οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και χωρίς να προσθέτουμε τις χιλιάδες λάθος συντάξεις που βγαίνουν fast track και πρέπει να εξεταστούν ξανά. 

Τα ψέματα Μητσοτάκη - Χατζηδάκη τα γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και στις 21 Μαΐου θα πουν «Ως εδώ» στην εξαπάτηση. 

ΥΓ. Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παρέμβαση Εισαγγελέα για αυτήν την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια».








Δεν υπάρχουν σχόλια: