25.4.23

Τι φοβάται ο Μητσοτάκης...


Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τετ-α-τετ τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πιο βέβαιη από την ανατολή του ήλιου. 

Μπορεί σε όλες τις κανονικές δημοκρατίες τα ντιμπέιτ να διεξάγονται τόσο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών όσο και ανάμεσα στους... επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων, όμως εδώ είναι Ελλάδα, που όλα κινούνται με βάση τις μετρήσεις και τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του προέδρου της Ν.Δ.

Ολοι γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα σε μια ζωντανή αντιπαράθεση, με διάλογο, ερωτήσεις και follow up θα ήταν καταστροφικό για τον Κ. Μητσοτάκη. Και είναι λογικό, αφού ο απελθών πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αποφύγει την απάντηση για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της Covid, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν δεν έκρυβε τις μελέτες στα συρτάρια του. 

Για τα ανύπαρκτα συστήματα τηλεδιοίκησης και τις συμβάσεις που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Για το παρακράτος του Predator και των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, που στήθηκε από τον ανιψιό και τους συνεργάτες του υπό τη δική του εποπτεία. Για το πάρτι των καρτέλ στην ενέργεια, για τα κολοσσιαία κέρδη των σούπερ μάρκετ σε βάρος των πολιτών. Για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Για το Turkaegean.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα ο Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι μια τηλεμαχία που θα τον βγάλει έξω από το προστατευμένο περιβάλλον των μονότονων παράλληλων μονολόγων. Εδώ αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο που δεν είναι της αρεσκείας του. Θα ρισκάρει να αντιπαρατεθεί με τον Τσίπρα;...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: