1.4.23

Η πρόκληση Ραγκούση σε Μητσοτάκη και η έπαυλη στην Τήνο...


Φωτιά (ξανα)παίρνει το πολιτικό σκηνικό, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με τίτλο: «Αποκάλυψη: Η έπαυλη Μητσοτάκη airbnb από το 2014». Το δημοσίευμα έρχεται λίγες μέρες μετά τα επικριτικά δημοσιεύματα για το σπίτι τού τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση, στην Τήνο...

Στο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» τίθενται σειρά ερωτημάτων, σχετικά με το «παραμυθένιο σπίτι των 471,3 τ.μ. με τα 10 δωμάτια, τις 16 κλίνες, την πισίνα και φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου».

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα ρωτά:

αν διαθέτει και σήμερα το ακίνητο για τουριστική εκμετάλλευση ο πρωθυπουργός
αν δηλώθηκαν τα εισοδήματα από την ενοικίαση στο «πόθεν έσχες» και στην Εφορία
Επίσης κάνει λόγο για αυθαίρετες κατασκευές 55 τ.μ. που νομιμοποιήθηκαν με βάση το νόμο 4495/2017.
 

 

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα ο Γιάννης Ραγκούσης (προ)καλεί τον πρωθυπουργό: σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το πρωτοσέλιδο, τονίζει πως θα δημοσιεύσει την πλήρη δήλωσή του μέσα στις επόμενες ώρες και καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «ανταποκριθεί».


Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης σημειώνει τα εξής: «Αγαπητέ Κυριάκο, εδώ πληρώνονται όλα! Όμως επειδή δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κρυφτώ πίσω από εσένα, ή πίσω από συμψηφισμούς. Αύριο Κυριακή θα δημοσιεύσω την πλήρη δήλωσή μου. Ταυτόχρονα θα απευθύνω δημόσια, δύο συγκεκριμένες προκλήσεις προς εσένα. Θα τολμήσεις να ανταποκριθείς;».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ραγκούσης βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής, αιχμή του δόρατος το «ξαναζεσταμένο φαγητό» για το σπίτι του στην Πάρο. Αντιδρώντας, κάλεσε την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να τον ελέγξει, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της κυβερνώσας παράταξης. Παράλληλα, έστειλε εξώδικο στην ιστοσελίδα Political, ζητώντας της να ανακαλέσει το «συκοφαντικό» πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

→ Νωρίτερα, το Σάββατο, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», αναφέρθηκε στον κ. Ραγκούση, θέτοντας ερωτήματα, τα οποία –όπως είπε– πρέπει να απαντηθούν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Πώς πήγαμε στα 450τμ. από τα 200τμ. που ήταν η αίτηση άδειας αρχικά για το συγκεκριμένο ακίνητο; Πόσο κόστισε όλη αυτή η επένδυση; Συνάδουν τα ποσά που δόθηκαν για αυτήν την επένδυση με τα πόθεν έσχες του; Πόσα έσοδα έχει ο κ. Ραγκούσης από αυτήν τη βίλα όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσα δηλώνει στο πόθεν έσχες»;

Επίσης, κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία και τη δήλωση πόθεν έσχες: «Ο κ. Ραγκούσης ως Τομεάρχης Διαφάνειας φαντάζομαι θα έχει όλη την καλή διάθεση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις καρτέλες από τις πλατφόρμες που είναι μέσα η βίλα να δούμε πόσα λεφτά πήρε και πόσα δήλωσε στο πόθεν έσχες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: