1.4.23

Ψωνίζοντας χρυσαυγίτες στους πάγκους των λαϊκών αγορών...



Δεν είναι πολλά τα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2020, όταν η καταδίκη ως εγκληματικής οργάνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έκανε για λίγο τη Νέα Δημοκρατία να παραστήσει ότι δεν είχε καμία οργανική σχέση με τον ελληνικό φασισμό. Άλλωστε, με μια νοοτροπία «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αυτό της χαρίστηκε, τρόπον τινά, και από προοδευτικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που τη συμπεριέλαβαν – και δη διά του Αντώνη Σαμαρά – σε μια ευφάνταστη κατασκευή, το «Τείχος της Δημοκρατίας»...

Όμως, για κάποιες και κάποιους από εμάς, επίσης δεν είναι πολλά και τα χρόνια από το 2008-2009, όταν ο Σπυρίδων «Άδωνις» Γεωργιάδης περιόδευε τον Άγιο Παντελεήμονα, ενισχύοντας διά της παρουσίας του τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ως τότε βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., και απευθυνόταν στο ίδιο χρυσαυγίτικο ακροατήριο.

Αν και πέρασαν τα χρόνια, μεσολάβησαν διάφορα, και οι σχηματισμοί άλλαξαν, το DNA του εθνικισμού/πατριωτισμού/φασισμού δεν αλλάζει. Κάποια στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Χρήστος Μουλάς, βρίσκονται σήμερα στο κόμμα του τέως υφισταμένου του Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, ενώ ο «Άδωνις» Γεωργιάδης έχει προσπαθήσει να κρύψει τα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» για να εξασφαλίσει την καριέρα του στο κόμμα εξουσίας της Ν.Δ. Ωστόσο, προφανώς, η ιδεολογία νερό δεν γίνεται, γιατί όπως φαίνεται δεν χάνει ευκαιρία να συναντηθεί με πρώην συναγωνιστές του.

Έτσι, ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης, Σπυρίδων Γεωργιάδης, έκανε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά Βριλησσίων την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, κι εκεί τον υποδέχτηκε ο ναζιστής «συνδικαλιστής» Χρήστος Μουλάς, που μάλιστα τον συνόδεψε σε όλη τη διάρκεια της αναζήτησης του «Αδώνιδος» για χαμηλές τιμές, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που ανέβασε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).


Ο πρώην χρυσαυγ
Ο πρώην χρυσαυγίτης και νυν στέλεχος του Κασιδιάρη, Χρήστος Μουλάς (κόκκινο πλαίσιο) στο πλευρό του υπουργού Σπυρίδωνα «Άδωνι» Γεωργιάδη | 24/03/2023 – βίντεο ΠΟΣΠΛΑ

Παρ’ όλα αυτά, ο Σπυρίδων «Άδωνις» Γεωργιάδης και ο Ηλίας Κασιδιάρης ανταγωνίζονται για τις ίδιες ψήφους, οπότε το ναζιστικό μόρφωμα του δεύτερου κατέβασε άρον άρον το προφίλ του Χρήστου Μουλά από το σάιτ του. Δεν έχει ωστόσο κατεβάσει ακόμα τους πανηγυρισμούς για την ανάδειξή του σε αντιπρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ (αρχειοθετημένος σύνδεσμος, για την περίπτωση που κατέβει και αυτό, εδώ).

Είναι προφανές ότι εν όψει εκλογών, και τα δυόμιση κόμματα εξουσίας θα παίξουν έτσι κι αλλιώς «πατρίδα» και «έθνος» σε ποσότητες που θα προκαλέσουν ναυτία – είναι άλλωστε το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων. Μέσα όμως σε αυτή την πατριωτική ατμόσφαιρα, ανθίζουν τα αγκάθια της ακροδεξιάς και των φασιστικών οργανώσεων από τις ρίζες τους, οι οποίες πάντα επιβιώνουν με τη στοργή της κρατικής θαλπωρής.

του Λουκά Σταμέλλου

Πηγή: omniatv

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: