18.6.21

Ποιους «βλέπει» για το EURO ο Τσίπρας...



Είναι κοινό μυστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από παναθηναϊκός από τα γεννοφάσκια του, γέννημα θρέμμα των Αμπελοκήπων, είναι και γενικότερα λάτρης του ποδοσφαίρου. Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, προσπαθεί όταν έχει χρόνο, έστω τα βράδια που επιστρέφει σπίτι του για να παρακολουθήσει το EURO μαζί με τους δύο γιους του.

Όπως... πληροφορούμαστε, ο πρώην Πρωθυπουργός αν και παραδοσιακά ισπανόφιλος, στο φετινό EURO βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον τη Γαλλία και την πορεία της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, εκτιμώντας πως ασχέτως αποτελέσματος είναι η πιο συμπαγής και πλήρης ομάδα του τουρνουά.

Κατά πόδας εκτιμά πως την ακολουθεί η εθνική της Ιταλίας και το Βέλγιο.


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο EURO πάντως, δεν διέλαθε της προσοχής του η προσπάθεια «εξαφανισμένων Μακεδονομάχων της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν συνεργάτες του, να επαναφέρουν τα περί εκχώρησης της «Μακεδονίας» με αφορμή τις αντιδράσεις για τις φανέλες της Βόρειας Μακεδονίας.

Η απάντηση που έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ήταν λίγο πολύ αυτονόητη και αναμενόμενη: Στη διοργάνωση αυτή όλος ο πλανήτης θα αποκαλούσε τη γειτονική μας χώρα «Μακεδονία» σκέτο αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τώρα την αποκαλούν οι πάντες Βόρεια Μακεδονία.


Ωστόσο, πέραν αυτής της απάντησης ο κ. Τσίπρας φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα τόσο προς την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας όσο και προς την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο κρατικό πρακτορείο της γείτονος με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε σχετική ερώτηση για το τι θα έκανε διαφορετικό από τη σημερινή κυβέρνηση αν ο ίδιος βρισκόταν και σήμερα στα ηνία της χώρας, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Όπως έγινε και με πολλές άλλες δημόσιες οντότητες στη Βόρεια Μακεδονία ιδίως την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - θα είχε λυθεί εγκαίρως και το θέμα με τις φανέλες της εθνικής ομάδας, με τρόπο που προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αφενός έστειλε… συστημένο στα Σκόπια να αλλάξει άμεσα η αναγραφή στο σήμα της Ομοσπονδίας τους, τηρώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφετέρου στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών πως η διετής καθυστέρηση και η ενοχική αντιμετώπιση της υλοποίησης της Συμφωνίας, αν και πλέον αναγνωρίζεται από τους μέχρι πρότινος σφοδρούς επικριτές της, στοιχίζει στην εικόνα της χώρας.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: