3.6.21

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας...ΒΙΝΤΕΟ

Στο στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού με ασφάλεια, αναφέρθηκε την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτώνη κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καθώς επιταχύνεται η επιχείρηση «Ελευθερία». 

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο... σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια» ανέφερε και υπογράμμισε:

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και να συμβάλει στην τόνωση του Τουρισμού».

Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «Αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα μας. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην επιδημιολογική κατάσταση και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια»

Ανέφερε ακόμη ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται, λέγοντας ότι ποσοστό πάνω από 20% των πολιτών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ ειδικά στα νησιά, το ποσοστό φτάνει το 27%.

Η οικονομία φτάνει σε μια περίοδο σταδιακής ανάτασης, είπε ακόμη, επικαλούμενη σχετικές έρευνες, οι οποίες προεξοφλούν ισχυρή ανάπτυξη το 2022.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο project της Αστυπάλαιας, σημειώνεται ότι μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά, είπε πως «ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η ένταση όμως δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Οι θέσεις μας για το Κυπριακό δεν αλλάζουν».

Ερωτηθείσα για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κα Πελώνη απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου. Μέχρι τότε θα ισχύει και το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας»...


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: