4.6.21

Μπράβο δήμαρχε...



Ο Μπακογιάννης τοποθέτησε 4 φίλτρα καθαρισμού του αέρα στην Ομόνοια, δωρεά μιας εταιρείας. Τι θαυμάσια και οικολογική πρωτοβουλία του Δημάρχου(!) - προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα, μέρες τώρα.
Για να στηθεί όλη αυτή η προπαγάνδα (εκατοντάδες... ανθρωποώρες) καταναλώθηκε ενέργεια, πολλή ενέργεια, η οποία ως επί το πλείστον παρήχθη με συμβατικά καύσιμα. Αυτά όμως όταν καίγονται ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με μικροσωματίδια. 
Ε λοιπόν, τα μικροσωματίδια που παρήχθησαν για να προβληθούν τα 4 οικολογικά φίλτρα του Μπακογιάννη είναι πιθανότατα πολλαπλάσια από όσα θα αφαιρέσουν, τα χρόνια που θα λειτουργήσουν. 
Η περιβαλλοντική ευαισθησία που πουλάει το σύστημα δεν είναι παρά μια προσομοίωση ευαισθησίας. Σημασία δεν έχει να προστατεύεις το περιβάλλον αλλά να δείχνεις ότι το προστατεύεις, ακόμα και αν έτσι το επιβαρύνεις περισσότερο. 
Το δε Μητσοτακέικο έχει ανάγει αυτή την υποκρισία σε τέχνη. Δεν υπάρχει προοδευτικός σκοπός που δεν τον έχει υφαρπάξει για να τον απομυζήσει επικοινωνιακά, την ίδια στιγμή που τον υπονομεύει στην πράξη. 
Από την προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι τη φροντίδα των ζώων και από τα δικαιώματα των γκέι, μέχρι την ισότητα των φύλων. 
Το είχε, άλλωστε, ομολογήσει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε ένα σαρδάμ – επιστροφή του απωθημένου: δεν τον ενδιαφέρει η ουσία αλλά η επικοινωνία. 
Η επικοινωνία όμως είναι σαν το βαμπίρ, τρέφεται με το αίμα των ζωντανών - ανθρώπων η σκοπών, μέχρι να τους στραγγίσει εντελώς και να ψάξει το επόμενο θύμα της. 
Και δεν υπάρχει μεγαλύτερος βρικόλακας από το Μητσοτακέικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: