5.6.21

Έγραψε ιστορία η Μαρία Σάκκαρη...


BINTEO...
Μετά από μια φοβερή μάχη που κράτησε 2 ώρες και 52 λεπτά η συγκλονιστική η Μαρία Σάκκαρη  λύγισε την αντίσταση της Ελιζέ Μέρτενς και είναι στις 16 καλύτερες τενίστριες του Roland Garros ξεπερνώντα της μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου η οποία είχε φτάσει δύο φορές στον 3ο γύρο.

Επόμενη αντίπαλος της η... Σοφία Κένιν (No5 στην παγκόσμια κατάταξη) την οποία έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές έχοντας μία νίκη και δύο ήττες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα μαραθώνιο γκέιμ όπου η Μαρία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (15-40), αλλά αφού «έσβησε» έξι μπρέικ πόιντς, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 7ο με την Μέρτενς να κρατά το δικό της σερβίς και να προηγείται 0-2.

Η Βελγίδα απείλησε και με δεύτερο μπρέικ, όμως η Μαρία όχι μόνο έκλεισε το γκέιμ με 2 άσους, αλλά αμέσως μετά έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2 για να ακολουθήσει μισή ώρα σπουδαίου τένις.


Σάκκαρη και Μέρτενς έβγαλαν εκπληκτικές φάσεις καταφέρνοντας να κρατήσουν το σερβίς τους με την Μαρία να προηγείται με 6-5. Στο επόμενο γκέιμ η Μέρτενς προηγήθηκε 40-30, αλλά έκανε διπλό λάθος στο σερβίς και η Μαρία με δύο σερί πόντους έκανε το μπρέικ και πήρε το σετ!


Η Μέρτενς ξεκίνησε και το 2ο σετ με μπρέικ, ωστόσο η απίθανη Σάκκαρη δεν πτοήθηκε κι απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ δείχνοντας τρομερή συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα. Μέχρι το 3-3 κι οι δύο κράτησαν το σερβίς τους συνεχίζοντας να προσφέρουν απίθανο θέαμα με την Βελγίδα να κάνει νέο μπρέικ και να προηγείται με 3-4.

Πριν προλάβει όμως να πανηγυρίσει, η απίθανη Σάκκαρη απάντησε με δικό της μπρέικ (4-4), προηγήθηκε 5-4 και έχασε την πρώτη ευκαιρία όταν έφυασε στο 30-0 στο σερβίς της Μέρτενς, αλλά ακολούθησαν τέσσερα αβίαστα λάθη για το 5-5. Οι δύο τους κράτησαν το σερβίς τους κι έτσι το δεύτερο σετ πήγε στο τάι μπρέικ.

Το οποίο εξελίχθηκε εφιαλτικά για την Ελληνίδα η οποία στους πρώτους έξι πόντους έκανε δύο διπλά λάθη στο σερβίς, με το σκορ να φτάνει στο 1-5 και τη Μέρτενς να επικρατεί εύκολα με 2-7.

Θεωρητικά αυτή η εξέλιξη έπρεπε να ρίξει ψυχολογικά τη Μαρία που έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η απώλεια του σετ την πείσμωσε κι ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοση της κάνοντας μπρέικ με το «καλημέρα» στο τρίτο σετ για να φτάσουμε στο 3-1 όπου μετά από ένα γκέιμ θρίλερ έκανε δεύτερο μπρέικ κι εκεί ουσιαστικά τελειώσαν όλα.

Με συνοπτικές διαδικασίες κράτησε το δικό της σερβίς για το 5-1 και παρόλο που η Μέρτενς μείωσε σε 5-2 και προηγήθηκε 0-30 στο σερβίς της Μαρίας, η Σάκκαρη πήρε τέσσερις αναπάντητους πόντους και έφτασε στην ιστορική νίκη και την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: