28.6.21

Απλές αλήθειες για την πανδημία...


Αυτή η εφημερίδα από την αρχή της πανδημίας στήριξε κάθε σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπισή της και κυρίως το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στήριξε και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τους πληττόμενους και την οικονομία. Ουδέποτε ενέδωσε στον λαϊκισμό και ουδέποτε χαρίστηκε σε όποιον είδε την πανδημία ως ευκαιρία για... ίδιον πολιτικό όφελος. Θα συνεχίσει απαρέγκλιτα στον ίδιο δρόμο.

Το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κοινωνία φτάνουν αλληλοσυγκρουόμενα και αλληλοαναιρούμενα μηνύματα. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού συστήνοντας να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση και κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που σκέφτεται -και σήμερα μάλλον θα ανακοινώσει- το υγειονομικό τείχος ανάμεσα στις προαναφερόμενες δύο κατηγορίες με παροχή προνομίων στους εμβολιασμένους.

Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση για χάρη της οικονομίας και του τουρισμού αυτοσχεδιάζει. Είμαστε όμως απαρέγκλιτα υπέρ της επιστήμης και όσων εκείνη συστήνει. Η κυβέρνηση διακινδυνεύει επικίνδυνα σε βάρος της υγείας των πολιτών αλλά και της οικονομίας.

Απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει αντιληφθεί ότι η υγεία των πολιτών είναι τεράστια οικονομική δύναμη. Η πολιτική της οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο εγκλεισμό το φθινόπωρο. Δηλαδή σε καταστροφή της οικονομίας χωρίς το παραμικρό όφελος από την οποιαδήποτε -και σε κάθε περίπτωση μικρή- αύξηση στον τουρισμό. Μήπως έτσι δεν συνέβη και πέρσι;

Οφείλουμε πλέον να το καταλάβουμε. Από τον κορονοϊό θα απαλλαγούμε πλήρως αν διασφαλιστεί η παγκόσμια ανοσία. Αν δηλαδή εμβολιαστεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η εξασφάλιση, μέσω εμβολιασμών, της εθνικής ανοσίας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε μετάλλαξη του ιού και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τη μετάλλαξη «Δέλτα». Ενδεχομένως αύριο από μια διαφορετική μετάλλαξη που θα τινάξει στον αέρα όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Οσο ο ιός θα βρίσκει χώρο τόσο θα μεταλλάσσεται για να επιβιώνει. Αυτό είναι ένα επιστημονικό συμπέρασμα γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες από όλες τις επιδημίες και πανδημίες που αντιμετώπισε το ανθρώπινο είδος. Γι’ αυτό καλά θα κάνει η κυβέρνηση να πάψει να πειραματίζεται και να παίζει με τη φωτιά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: