3.6.21

Το Μαξίμου αναζητεί λύσεις «νόμου και τάξης»...


Οι μετρήσεις χτυπούν νέο καμπανάκι στο Μαξίμου, όσον αφορά στον τομέα της εγκληματικότητας, στον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που εξελέγη με σημαία το “νόμο και τάξη”, αξιολογείται χαμηλά από τους πολίτες. Και αυτό ενώ αρχικά μετά την εκλογική νίκη του 2019, το 50% των πολιτών έβλεπε θετικά την κυβερνητική πολιτική για τη δημόσια ασφάλεια.

Οι απανωτές μαφιόζικες δολοφονίες όμως, αλλά και οι... σφαίρες σε μπαλκόνια σπιτιών, ενώ ακόμη δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έχουν δημιουργήσει ρωγμές στο πολιτικό προφίλ της κυβέρνησης. Η δημόσια ασφάλεια είναι άλλωστε ένα ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην ιεράρχηση των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά το οποίο αγγίζει και όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.

Η δε εξαγγελία πρόσληψης προσωπικού για να προχωρήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν βελτίωσε την εικόνα της κυβέρνησης. Ενώ το περιστατικό με τη σύλληψη μίας πλανόδιας μουσικού στη Ρόδο προκάλεσε νέα αρνητικά σχόλια για την Αστυνομία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παραμένει στο στόχαστρο πολλών στην κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, ενώ πλέον στο Μαξίμου εξετάζονται εισηγήσεις “να πάρει πάνω του” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα του συντονισμού της μάχης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, δια του επιτελικού κράτους.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα συνιστούσε (περαιτέρω) συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων Χρυσοχοϊδη και ενδεχομένως προάγγελο αλλαγής κυβερνητικού πόστου σε ένα πιθανό θερινό ανασχηματισμό. Το γεγονός πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση του κ. Χρυσοχοϊδη από την κυβέρνηση, μάλλον τον θωρακίζει στην παρούσα φάση, αφού το Μαξίμου δεν θα θελήσει να θεωρηθεί ότι κινείται κατόπιν πιέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης όμως αναγνωρίζουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, που επισήμανε ότι η παν- βαλκανική μαφία έχει αποφασίσει να μετακομίσει στην Αθήνα. Το επιχείρημα δε της κυβέρνησης είναι ότι η άρση του lockdown αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στον υπόκοσμο. Ωστόσο στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για το τις πταίει, αλλά για το τι μέλλει γενέσθαι...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: