22.6.21

Εγκλημα σε θολά νερά...


Η ομολογία του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών προβλήθηκε, όπως ήταν φυσικό, από τα μέσα ενημέρωσης ως η μεγαλύτερη είδηση του τριημέρου και συνοδεύτηκε από τα απαραίτητα «αποκλειστικά» του αστυνομικού ρεπορτάζ. Είδαμε έτσι τα ίδια μέσα, που περιέγραφαν πριν από λίγες βδομάδες με βεβαιότητα τη σπείρα των ένοπλων αλλοδαπών να... επιτίθεται στην ευτυχισμένη ελληνική οικογένεια και τον σκύλο της, να μιλούν τώρα για την ψυχρότητα του δράστη και την «έλλειψη αισθημάτων» του.

Ελάχιστη, όμως, προσοχή δόθηκε στο βασικό δίδαγμα που προκύπτει από τη φρικτή αυτή υπόθεση. Ο δράστης θεώρησε δεδομένο ότι θα γίνει αμέσως πιστευτή η κατασκευή του άλλοθι με τους επιτιθέμενους βασανιστές αλλοδαπούς και φρόντισε να συμπληρώσει το έγκλημά του με όσα θα ενίσχυαν αυτό το σενάριο. Δεν αρκέστηκε μάλιστα να δεθεί ο ίδιος, αλλά σκότωσε και το σκυλί της οικογένειας, όπως θα αναμενόταν από τους αλλοδαπούς εγκληματίες.

Ολα αυτά εισπράχθηκαν αμέσως από την ΕΛ.ΑΣ., την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας και τα μέσα ενημέρωσης της Λίστας Πέτσα ως απολύτως πειστικά στοιχεία. Οχι βέβαια επειδή τάχα υπήρξε τέλεια σκηνοθεσία, αλλά επειδή ανταποκρίνονταν σε όσα ακούμε καθημερινά ως δεδομένα για τη φυλετική προέλευση των δραστών ειδεχθών εγκλημάτων.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο δράστης δεν ακολούθησε τη συνταγή που προτείνει στους επίδοξους συζυγοκτόνους ο εκπρόσωπος των νεοδημοκρατών ενστόλων Μπαλάσκας. Η παλιά δικαιολογία των συζυγοκτόνων ότι «θόλωσε το μάτι τους» από τη συμπεριφορά της γυναίκας τους δεν χρειάζεται πια στη μοντέρνα παραλλαγή των δραστών παρόμοιων εγκλημάτων. Ποντάρουν τώρα στην εδραιωμένη άποψη μεγάλου μέρους της κοινωνίας, η οποία ενδημεί και στους αστυνομικούς μηχανισμούς.

Μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κατηγορεί τους επικριτές του για «εγκληματοφοβία», αλλά ο ίδιος και οι υπηρεσίες του παραμένουν εδώ και πολλά χρόνια δέσμιοι της «ξενοφοβίας» που καθιστά αυτομάτως υπόπτους τους αλλοδαπούς σε κάθε περίπτωση ακραίου εγκλήματος, ενώ απαλλάσσει εκ προοιμίου τους αυτόχθονες.

Αυτή τη μόνιμη ρατσιστική πεποίθηση που διαπερνά μεγάλο μέρος των κρατικών μηχανισμών και αναπαράγεται από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο συζυγοκτόνος. Και, όπως είδαμε, σχεδόν το κατόρθωσε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: