2.3.21

Νέο σκάνδαλο βιασμού...



...εκθέτει τον Αυστραλό πρωθυπουργό...
Νυν υπουργός της κυβέρνησης φέρεται να βίασε στο παρελθόν ανήλικη κοπέλα, η οποία αυτοκτόνησε το καλοκαίρι, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας δεν βλέπει λόγο να απομακρυνθεί από τη θέση του, στην σκιά πρόσφατου σκανδάλου για βιασμούς γυναικών
 Ένα... φρικτό σκάνδαλο βιασμού συγκλονίζει την Αυστραλία και αφήνει εκτεθειμένο τον ηγέτη της χώρας λόγω της εμπλοκής ενός υπουργού της κυβέρνησής του, τον μάλιστα υπερασπίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, θα πει ο ίδιος ποιος είναι, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι δεν πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες.

Το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας το 1988 αλλά αποκαλύφθηκε μόλις τον περασμένο Ιούνιο, η 49χρονη πλέον γυναίκα κατήγγειλε λεπτομερώς τι υπέστη όταν ήταν 16 ετών, πριν δώσει τέλος στη ζωή της.


Η καταγγελία περιλαμβανόταν σε μια ανώνυμη επιστολή που εστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού και σε τρεις γυναίκες βουλευτές την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον διαβίβασε την επιστολή στην αστυνομία αλλά υποστήριξε πως δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, αφού το μέλος του υπουργικού του συμβουλίου «αρνήθηκε σθεναρά και κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς». 

Σύμφωνα με τον Μόρισον, δεν υπάρχει λόγος να αποπεμφθεί ο φερόμενος δράστης λόγω μιας «απλής καταγγελίας», αφού ο σχετικός κανονισμός ορίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν σε βάρος του υπουργού διεξάγεται επίσημη έρευνα για παράνομη ή ακατάλληλη συμπεριφορά.

Ορισμένοι εντός της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η καταγγελία δεν μπορεί να τεθεί υπό επίσημη αστυνομική έρευνα επειδή η γυναίκα δεν βρίσκεται πια στη ζωή και μια καταδίκη θεωρείται απίθανη.

Αντίθετα, η γερουσιαστής Σάρα Χάνσον-Γιούνγκ, που επίσης έλαβε την επιστολή, τόνισε ότι ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί εν αναμονή ανεξάρτητης έρευνας από έναν πρώην δικαστή.

Ο Μόρισον βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση τις τελευταίες δύο εβδομάδες για το χειρισμό της υπόθεσης, η οποία ήρθε στο φως όταν η Μπρίτανι Χίγκινς, πρώην υπάλληλος της τέως υπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας και νυν Άμυνας Λίντα Ρέινολντς, κατήγγειλε ότι βιάστηκε από άνδρα συνάδελφό της μέσα στο γραφείο της δεύτερης στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2019.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ζήτησε συγγνώμη και επέμεινε ότι δεν γνώριζε τις καταγγελίες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, ωστόσο αρκετοί άνθρωποι που εργάζονται στο περιβάλλουν του τονίζουν πως ήξερε, σύμφωνα με τον Guardian.

Συνολικά τέσσερις γυναίκες κατήγγειλαν για βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο άνδρα, μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος, με το σκάνδαλο να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις προκαλώντας διαμαρτυρίες στην κοινή γνώμη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: