17.3.21

Ο Τζο Μπάιντεν λέει τον Πούτιν δολοφόνο...



 Επίθεση κατά μέτωπο εξαπολύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον ρώσο ομόλογό του εγκαινιάζοντας μια διαφορετική τακτική σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε (ABC) πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «ένας...

δολοφόνος» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες» κατηγορώντας τον ηγέτη της Ρωσίας πως βρίσκεται πίσω από τις αμερικανικές εκλογές (2020), μια κατηγορία που η Μόσχα χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ο πρόεδρος της Αμερικής στο ερώτημα αν υπάρξουν συνέπειες απάντησε: «Αυτό θα το δείτε σήμερα» με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να εκφράζει την εκτίμηση ότι τέτοιες πληροφορίες μπορεί να «στρώσουν» τον δρόμο για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν έρχονται μετά από έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε χθες, Τρίτη, στη δημοσιότητα και στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές με σκοπό να υποτιμήσουν την υποψηφιότητα Μπάιντεν και να ενισχύσουν την επανεκλογή του Τραμπ.

Από την Μόσχα ήρθε άμεση και πολύ έντονη απάντηση, μέσω του επικεφαλής της Ρωσικής Δούμας και πρώην στενού συμβούλου του Πούτιν, Βιάτσελαβ Βολότιν: «Ο Μπάιντεν προσέλαβε τους Ρώσους πολίτες με τις δηλώσεις του. Ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος μας και μια επίθεση εναντίον του είναι επίθεση κατά ολοκληρης της χώρας. Αυτή η υστερία είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας».

Να σημειώσουμε πως στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και τον Γιώργο Στεφανόπουλο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θέλησε να φτάσει την κατάσταση στα άκρα λέγοντας επίσης ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί» όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: