7.3.21

Κλείνουν το μάτι ξανά στις ιδιωτικές κλινικές...


...μέσω Κικίλια... 

 Με τα νοσοκομεία της Αττικής να βιώνουν την πιο δραματική νύχτα από την έναρξη της πανδημίας, με τους ειδικούς να προβλέπουν αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει ξανά δώρα στους ιδιώτες της υγείας. 

 Παρά το... ότι Μαξίμου και υπουργός Υγείας κλείνουν τα αυτιά στις εκκλήσεις για άμεση ενίσχυση και πραγματική επίταξη των κλινικών, ο Βασίλης Κικίλας αποφάσισε σήμερα να προαναγγείλει την επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Σε δηλώσεις του από τη φιέστα με αφορμή τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, ο υπουργός δήλωσε ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική». 

 Δήλωσε, παράλληλα, «γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε». Ο Β. Κικίλιας μίλησε, ακόμη, για τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες είπε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. 

Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο» το οποίο όπως είπε «δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ενώ τόνισε «γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε». Ο υπουργός Υγειάς επισήμανε επίσης ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

 Όλα αυτά λίγες ώρες μετά από μια δραματική νύχτα για το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, όπου οι ΜΕΘ έχουν πλέον πληρότητα 90% και τα νοσοκομεία της Αθήνας να ασφυκτιούν, με πολλά από αυτά να μην έχουν καμία διαθέσιμη κλίνη για περιστατικά Covid. 

  «Επιστρατεύουν» τον Μαργαρίτη Σχοινά

 Κι ενώ η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν για την δραματική κατάσταση του ΕΣΥ και τη βατερλό στη διαχείριση της πανδημίας, τις τελευταίες ημέρες έχει επιστρατευθεί και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, για να προσπαθήσει, μέσω του θεσμικού του ρόλου, να «ωραιοποιήσει» το αφήγημα περί ελληνικής/κυβερνητικής επιτυχίας. 

 Έτσι, σήμερα, ο Μ. Σχοινάς, μετά το μπαράζ θετικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, έσπευσε να μας ενημερώσει ότι η «Ελλάδα κάνει ένα θαύμα». Ο Επίτροπος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Υγείας τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος. 

 «Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα και οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει. Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ότι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της » δήλωσε σχετικά... 

 Πηγή:efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: