24.3.21

«Συγνώμη λάθος»...



... για την αυστηροποίηση των μέτρων από την Μέρκελ...
Όπισθεν ολοταχώς από την ισχυρή κυρία της Γερμανίας που μπροστά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες και ανακάλεσε την απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών.

«Φέρω... για αυτό πλήρη την ευθύνη - ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι Άνγκελα Μέρκελ και οι 16 πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων κατέληξαν με διαφωνίες σε παράταση του lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου που οδηγούσε του Γερμανούς να μείνουν σπίτι και να περιορίσουν τις επαφές σε πέντε ενήλικες από δύο νοικοκυριά μεταξύ 1-5 Απριλίου, κλειστά μαγαζιά κ(εκτός των καταστημάτων πώλησης τροφίμων το Μεγάλο Σάββατο, 3 του μηνός) και κλειστές εκκλησίες.


Η παραδοχή του λάθους από την καγκελάριο ανατρέπει τα δεδομένα και άρει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα του πρώτου πενθημέρου του Απριλίου.

Βολές από την αντιπολίτευση 
Αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η «συγγνώμη» της καγκελαρίου και η ανάκληση της απόφασης για αυστηρότερα μέτρα περιρισμού κατά τις ημέρες του Πάσχα (1-5 Απριλίου) Το αντιπολιτευόμενα κάμματα έθεσαν μάλιστα ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης από την Μπούντεσταγκ στο πρόσωπο της Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: