29.9.20

«Άραγε ακούνε τι λένε οι ειδικοί;»...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως «ειδικά στην Αττική η... κατάσταση λόγω της πανδημίας είναι στα όρια απώλειας ελέγχου».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο «τρίγωνο μέσων μαζικής μεταφοράς, σχολείων και υγειονομικών μέσων» κατηγορώντας την κυβέρνηση περί «συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, που αγνοούν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων». Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής, καθώς «υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακούει τις σχετικές εισηγήσεις». 

«Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία αν νιώθουν ασφαλείς -είναι 20.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι και χωρίς τεστ. Ρωτήστε τους υγειονομικούς αν νιώθουν ασφάλεια που και αυτοί είναι 5.000 λιγότεροι. Ρωτήστε τους πολίτες που παίρνουν καθημερινά τα μέσα μεταφοράς», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι «στη βάση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥΥ δεν συνταγογραφούνται τεστ για τους μαθητές στα σχολεία».

Υπογράμμισε ότι «τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα έξι μήνες για να ανοίξουν με ασφάλεια», ενώ επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των σχολείων πρωί- απόγευμα, όπου δεν υπάρχουν αίθουσες «με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προγραμματισμό, δηλαδή με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το απόγευμα».

Ερωτηθείς αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει ένα δεύτερο lockdown, είπε πως «αν το εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή, σαφώς, αλλά το βασικό ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για το αποφύγουμε, και η απάντηση είναι πως όχι».

Ως προς την εξωτερική πολιτική, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «αποτυχία της πολιτικής του προβλέψιμου συμμάχου -όπως χαρακτήρισε από τις ΗΠΑ τη χώρα μας ο Κ. Μητσοτάκης»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: