30.9.20

Δώρο του Τάκη Θεοδωρικάκου στην Εκκλησία...


Η κυβέρνηση αποφάσισε οι ναοί των νεκροταφείων να περάσουν πλέον στην αρμοδιότητα των Ιερών Μητροπόλεων.
 Το νέο δώρο της κυβέρνησης στην Εκκλησία της Ελλάδας περιέχεται σε νομοσχέδιο που... κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και το οποίο περιέχει πολλές και σημαντικές αλλαγές. 
 Συγκεκριμένα, το άρθρο 48 του νομοσχεδίου αναφέρει ότι «η διοίκηση και η διαχείριση των ιερών ναών εντός των κοιμητηρίων ανεξάρτητα από τη νομική του μορφή θα ασκείται από τον Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της οικείας ενορίας είτε από συμβούλιο που ορίζει ο Μητροπολίτης». 

 Επίσης τα έσοδα του ναού θα προορίζονται για τη συντήρησή του και τη λειτουργία του και δευτερευόντως για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ το πάσης φύσως προσωπικό των ανωτέρων ναών καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της οικείας Μητροπόλεως, λαμβάνοντας υπόψη την προϋπηρεσία του για κάθε συνέπεια. 
 Επίσης για την υπαγωγή καθεστώτος θα εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του επιχώριου Μητροπολίτη, η οποία θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 Ακόμη σύμφωνα με τον άρθρο 48 απαγορεύεται η είσπραξη τελών η δικαιωμάτων από τους Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα για τις ιεροτελεστίες που τελούνται από θρησκευτικούς λειτουργούς εντός των νεκροταφείων...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: