29.9.20

ΚΚΕ: «Όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση»...



Σφοδρή ήταν η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ είναι «αναβάθμιση» της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, «που έχουν... μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε "μπαρουταποθήκη"». 

 Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι από αυτήν την πολιτική «θα αναβαθμιστεί η θέση, τα κέρδη και τα πεδία επενδύσεων της αστικής τάξης της χώρας, ενώ αντίθετα για τον λαό σημαίνει “αναβάθμιση” των κινδύνων, αφού όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στους σκληρούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα».

Και προσθέτει:


«Η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά τα σχέδια περνάει μέσα από την μεγαλύτερη πρόσδεση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, της ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας, με τους στόχους και τις επικίνδυνες επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Περνάει και μέσα από τον ρόλο που αναλαμβάνει η χώρα μας στο σχέδιο για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρώσικο φυσικό αέριο και το μπλοκάρισμα της κινέζικης διείσδυσης, μέσω των δικτύων 5G προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Όσον αφορά την ενίσχυση του ρόλου της βάσης της Σούδας, την οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο πρωθυπουργός το μόνο που δεν έκανε ήταν να την ανακηρύξει σε 51η πολιτεία των ΗΠΑ, με την επέκτασή της και τον μόνιμο ελλιμενισμό αμερικανικού ελικοπτεροφόρου Hershel “Woody Williams”, αποτελεί κίνδυνο, όχι μόνο σε βάρος γειτονικών λαών και χωρών, αλλά και για τον ελληνικό λαό. Τέτοιες βάσεις, όπως στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη κ.ά. όχι μόνο δεν προστατεύουν το λαό και τη χώρα, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί στα πλαίσια των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εξελίσσονται».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου για τα ελληνοτουρκικά, αναφέρει ότι «αποτελούν την πιο αποστομωτική διάψευση όσων, με υπερφίαλους και αστείους χαρακτηρισμούς, δημιουργούσαν κλίμα προσμονής για “ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ”. Ήταν τόσο “ηχηρό” δε το μήνυμα, που δεν ακούστηκε τίποτα για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, γιατί πολύ απλά δεν είπε τίποτα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την επικίνδυνη πολιτική που εγκαινίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, την οποία υποστηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα» τονίζει το ΚΚΕ και «χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις “υποδοχής” του ΥπΕξ των ΗΠΑ, σε Θεσσαλονίκη και Χανιά και τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει συνολικά η κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις. Ο λαός έχει πλέον πολλές αποδείξεις για να μην ξοδεύει άλλο την εμπιστοσύνη του στην πολιτική που εναποθέτει την προστασία της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους “συμμάχους” των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση και τα κόμματα που είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό στα αιματοβαμμένα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: