29.9.20

Κ. Μπογδάνος: Κίνδυνος...


Υπάρχει πολύς Μπογδάνος μέσα στον... Μπογδάνο. 

 Στα «Άπαντα» του εν λόγω βουλευτή της ΝΔ -απίστευτο ε;- προστέθηκαν δυο νέα λήμματα: Το ένα είναι η αθλιοδέστερη ανάρτηση που έχει κάνει ποτέ ο ίδιος, δείχνοντας ότι το πηγάδι από το οποίο αντλεί πολιτική κουλτούρα δεν έχει πάτο. 

 Ένας συνδυασμός μπουρδολογίας- «από τους καταληψίες της γενιάς μου οδηγηθήκαμε σε νέο εθνικό διχασμό, εκατό δισεκατομμύρια πλέον χρέος, εθνική ήττα στο μακεδονικό, καταναγκαστικό εποικισμό, ασυδοσία των μπάχαλων»– και ακροδεξιάς ρητορείας: «Φαίνεται πως δεν έχουμε καταλάβει τί φίδι ανεχόμαστε στον κόρφο των σχολείων μας». 

 Το άλλο είναι ο χαρακτηρισμός που του απέδωσε δημόσια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης: «ακροδεξιό απολειφάδι»- αρνούμενος να «αναγνωρίσει σαν συνομιλητή μια ακροδεξιά χυδαιότητα». 

 Από τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν ιδρώνει -τους είχε εισπράξει από πολιτικούς, κόμματα και δημοσιογράφους με τη σέσουλα. Απλώς η επανεμφάνισή του, με έναν αγοραίο πλην αταβιστικό ρόλο λούμπεν αντικομουνιστή της μετεμφυλιακής περιόδου- θέτει ξανά ερωτήματα:

 Πρώτο: είναι ακροδεξιός; «Δεν είσαι ακροδεξιός, προκλητικός είσαι», του είπε ο Σταμ. Μαλέλης. 

 Ο Μάνος Χωριανόπουλος έγραψε στο News247.gr:

 «Είχε ήδη πολλά «επιτεύγματα» τοξικότητας στο ενεργητικό του… μιλώντας για «σταλιές» και «Μαδούρους», επιδοκιμάζοντας χρήστη του Twitter, που ονειρευόταν τανκς στην ΕΡΤ, παίζοντας τον ύμνο των SS σε ραδιοφωνική εκπομπή και χύνοντας δάκρυα για τον Ρουπακιά, ….που όπως είχε πει στον τηλεοπτικό αέρα, «ήταν ράκος στη δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα». 

Την απάντηση την έδωσε η ζωή: είναι σήμερα βουλευτής». Ο ίδιος ωρύεται: «Είμαι δεξιός, φιλελεύθερος». Δεν του φαίνεται. 

 Ο Βορίδης αυτοπροσδιορίζεται ως «ακτιβιστής της Δεξιάς» μιλώντας για το τσεκούρι. Αν αθροίσει κανείς όσα εκτοξεύει κατά καιρούς ο Μπογδάνος, θα σχηματισθεί ένα βουνό μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και κατώτερων συναισθημάτων. Κάτι σαν αστυνόμος Β της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής χωρίς πηλήκιο. 

 Δεύτερο: Είναι με τα καλά του; Η γενική παρουσία του από το κουρεμένο κεφάλι, τα κατορθώματά του στα ΜΜΕ – ακόμη και από τον Σκάι τον έδιωξαν- και από μια … ποιητική συλλογή του, μέχρι την είσοδο στην πολιτική- δείχνει άνθρωπο που αποκλίνει από το μέσο όρο. 

 Τρίτο: Έχει θέση στη ΝΔ; Η απάντηση δια στόματος Μαρίας Σπυράκη ήταν όχι. Αλλά για κάποιο λόγο που δεν μάθαμε ποτέ ο Μητσοτάκης τον έχρισε υποψήφιο και σήμερα κοσμεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. 

Ο πιο εκλεκτός σε ένα μπουκέτο, από τον Κυριανάκη μέχρι τον Μαρκόπουλο, που κάνει τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη να μοιάζουν με Κνίτες. 

 Ο Μπογδάνος δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ως βουλευτής με το έργο του, αλλά για τον σαλεμένο πολιτικό λόγο του: από αηδιαστικές διατυπώσεις μέχρι προβληματικές αναφορές όπως π.χ. η συσχέτιση του Τσίπρα με τους τρομοκράτες και των καταλήψεων με… εστίες φιδιών. 

 Το τέταρτο ερώτημα είναι: θα μείνει στη ΝΔ; Ένας λόγος για να μην μείνει είναι να τον αποπέμψουν όταν η παρουσία του παραγίνει τοξική για έναν πολιτικό αρχηγό που θέλει να εμφανίζεται κεντρώος και μετριοπαθής. 

 Ήδη, αν ήταν στο χέρι της Ντόρας Μπακογιάννη, θα τον είχε στείλει άκλαυτο, μαζί με τους ομοίους του. 

 Ο άλλος λόγος είναι να πάρουν τα μυαλά του αέρα- καθώς δεν προστατεύεται από μαλλιά το κρανίο του- και να θεωρήσει ότι εκφράζει ένα ρεύμα που δεν χωράει στη ΝΔ και να την κάνει μόνος του. Εδώ ο Κασιδιάρης πιστεύει ότι «ηγείται». 

 Αν είναι κάτι στο δημόσιο χώρο ο Κ. Μπογδάνος, είναι: κίνδυνος. Για την ευπρέπεια του δημόσιου λόγου, την πολιτική ομαλότητα, την φυσιογνωμία της ΝΔ και την… αισθητική. Ποιο από όλα θα τον βγάλει από το κάδρο είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα. 

 Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ ανέφερε πως «οι αναφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχουν καμιά βαρύτητα», ενώ ταυτόχρονα απευθυνόμενο στον ΔΗΣΥ (που διοργάνωσε και το εν λόγω συνέδριο) σχολίασε πως «το ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς, καθώς διαθέτει αρκετούς το ίδιο»... 

 Γ.Λακόπουλος 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: