30.9.20

Για τη Μαρέβα...


Χθες δημοσιεύτηκε ένα σχόλιο στο Newsbreak.gr που μπέρδεψε πολύ κόσμο. Ηταν υμνητικό για τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Πολλά είναι υμνητικά, θα μου πείτε, πάρα πολλά, το γνωρίζουμε, αλλά αυτό το... 
παράκανε. Δείτε μερικά αποσπάσματα: 
Ηταν ίσως η πιο όμορφη υποδοχή που έχει ζήσει το ζεύγος Πομπέο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην προσωπικότητα της Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία αποδείχτηκε άξια οικοδέσποινα. 
Δεν ήταν μόνο η υπέρκομψη εμφάνισή της, τα εκπληκτικά χρώματα που έδεναν αρμονικά με την υπέροχη κρητική φύση όπως ξεδιπλώνεται στο μάτι του επισκέπτη μέσα στο δειλινό. Τέτοιον απίστευτο συνδυασμό που να δένει με το σούρουπο, τα γήινα χρώματα και την αστροφεγγιά που εμφανίστηκε απλόχερα στα μάτια των ξένων επισκεπτών, μόνον μια εμπνευσμένη ιδιοφυΐα αισθητικής θα μπορούσε να επιτύχει. Και η Μαρέβα Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό που μία ομάδα διακοσμητών θα χρειαζόταν μέρες, ίσως και βδομάδες για να το επιτύχει. 
Και υπήρχε αυτή η υπέροχη πινελιά του λευκού στη φορεσιά της. Που παρέπεμπε στα αρχαία γλυπτά, τα μαρμάρινα οικοδομήματα, που ξεπροβάλλουν ως λευκές πινελιές ποίησης στο γήινο ανάγλυφο της Ελλάδας. 
Εκεί όμως που πραγματικά η Μαρέβα Μητσοτάκη δίδαξε πολιτική οξυδέρκεια αλλά και ανθρώπινη ζεστασιά, ήταν ο τρόπος που παρουσίασε τον σύζυγό της. Απλός, λιτός, χωρίς γραβάτα, για να κάνει τον θεσμικά υποδεέστερο καλεσμένο του να νιώσει άνετα. Μία μεγαλειώδης ταπεινότητα για να ισορροπήσει εκτός από τη θεσμική ανωτερότητα, τη φυσική παρουσία των δύο ζευγαριών. Από τη μία το ζεύγος Μητσοτάκη που ενσαρκώνει το αρχαίο ελληνικό ρητό, νους υγιής εν σώματι υγιεί, και από την άλλη το ζεύγος Πομπέο με την κλασική αμερικανική σωματοδομή, που δεν έπρεπε να νιώσει άβολα. 
Η μεγαλειώδης ταπεινότητα που εξέπεμψε απόψε η Μαρέβα Μητσοτάκη, είναι η σημειολογία που πρέπει να ακολουθήσει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Η Μαρέβα Μητσοτάκη απόψε, εκτός από καλαισθησία, δίδαξε και μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου. 

Και όμως, πολύ κόσμος δεν το κατάλαβε, δεν το θεώρησε ειρωνικό, όπως είναι στην πραγματικότητα, αλλά το πήρε τοις μετρητοίς. Συνηθισμένος από τα υμνητικά σχόλια των ΜΜΕ για τον πρωθυπουργό μας (Μωυσής, Τσόρτσιλ, Κένεντι, τσιτάχ του Μαξίμου, Φελπς κ.λπ.) και τη σύζυγό του (υπέρκομψη) πίστεψε πως το κείμενο του Newsbreak.gr είναι ένα ακόμα στη σειρά. «Το άρθρο θα περάσει στην Ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ. Οχι γιατί είναι μεγάλη τρολιά. Αλλά γιατί χιλιάδες άνθρωποι νόμιζαν ότι δεν είναι τρολιά αλλά ειλικρινές ρεπορτάζ! Αποτελεί άλλη μία θανάσιμη ρωγμή στην αξιοπιστία της ελληνικής δημοσιογραφίας» έγραψε στο Twitter, πολύ εύστοχα, ο συνάδελφος Anemos Naftilos. 

Θα έπρεπε να μας προβληματίσει το γεγονός. Και όχι να μας ενοχλεί το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ με τα πενηντάευρα που έπεφταν μέσα στο τηλεοπτικό στούντιο δείχνοντας τη δημοσιογράφο να πηδάει για να τα φτάσει...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: