30.9.20

Ο νέος φωτισμός του Ιερού Βράχου...


Άλλαξε ο φωτισμός σε 9 σημεία ενώ περιλαμβάνει ακόμα πέντε μνημεία, τα οποία... 
φωτίζονται για πρώτη φορά. 

Η Ακρόπολη έχει από σήμερα νέο φωτισμό που παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση στην Πνύκα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.  

Η μελέτη του φωτισμού περιλαμβάνει ακόμα πέντε μνημεία, τα οποία φωτίζονται για πρώτη φορά: Το μνημείο του Θρασύλλου, τους Χορηγικούς Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου/Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης. 

Το έργο έγινε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση και είναι το πρώτο από μια σειρά έργων που πραγματοποιούνται. Η μελέτη για τον φωτισμό της Ακρόπολης, δεν περιορίστηκε στο αισθητικό μέρος, αλλά συμπεριλαμβάνει τη σημαντική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών με τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και του συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων. 

Αναδεικνύει το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, τον όγκο και τη γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης. Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν κάθε πτυχή, κάθε γεωμετρικό σχήμα, κάθε φυσικό υλικό, τονίζοντας το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: