29.9.20

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο debate Τραμπ - Μπάιντεν...


Πρόκειται για μία τηλεμαχία η οποία δεν θα μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες, λόγω των... μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19. 

 Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζονται να τεθούν... αντιμέτωποι στην πρώτη τηλεμαχία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. 

 Το πρώτο... ματς των δύο υποψηφίων θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα προβληθεί από την τηλεόραση (έναρξη στις 04:00 ώρα Ελλάδας), δίχως να παραλείπονται τα μέτρα κατά του Covid-19, καθώς στο πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Κλίβελαντ, όπου θα φιλοξενήσει το debate, θα παρευρεθούν ελάχιστοι, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. 

 Το αποψινό debate θα είναι το πρώτο από τα τρία που αναμένεται να διεξαχθούν ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, με το κλίμα να είναι πιο... τεταμένο από ποτέ. 

 Όσο για τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος; Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα debate θα απασχολήσει φυσικά η πανδημία του κορονοϊού, η οικονομία της χώρας, η ακεραιότητα των εκλογών, τα ζητήματα φυλετικών διακρίσεων και βίας, το Ανώτατο Δικαστήριο αλλά και τη θητεία των Τραμπ και Μπάιντεν.

 Ο Τζο Μπάιντεν θέλει να «κεφαλαιοποιήσει» και να αυξήσει το προβάδισμά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι πολιτείες - κλειδιά που ουσιαστικά καθορίζουν το αποτέλεσμα, δείχνουν μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων. 

 Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εμφανιστεί έχοντας ως «όπλο» την ακραία ρητορική του, σε μία προσπάθεια να «ψαλιδίσει» τη διαφορά από τον Μπάιντεν... 

Πηγή:documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: