30.9.20

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ψινάκης...


Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που χειρίζεται τη δικογραφία για τη... φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Η απολογία του άρχισε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης (30/09) και ολοκληρώθηκε περίπου 4 ώρες μετά, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, πως ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου, για την οποία ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά τους, έγιναν όλα βάσει των νομίμως προβλεπόμενων.

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Ψινάκης υποστήριξε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.»

Από την πλευρά του, ο επίσης συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης βρίσκεται μεταξύ των συνολικά 20 ατόμων (στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κλπ), εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: