29.9.20

H τρολιά της χρονιάς...

...για τη «μεγαλειώδη ταπεινότητα του ζεύγους Μητσοτάκη»...
Το Newsbreak.gr κέντησε το... ρεπορτάζ του για την φιλοξενία του ζεύγους Πομπέο στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά.
 
Τίτλος: «Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό» (από εκεί και η φωτογραφία).

1) Ήταν ίσως η... πιο όμορφη υποδοχή που έχει ζήσει το ζεύγος Πομπέο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην προσωπικότητα της Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία αποδείχτηκε άξια οικοδέσποινα.
2) Η υπέρκομψη εμφάνιση της, τα εκπληκτικά χρώματα που έδεναν αρμονικά με την υπέροχη κρητική φύση όπως ξεδιπλώνεται στο μάτι του επισκέπτη μέσα στο δειλινό.
3) Τέτοιον απίστευτο συνδυασμό που να δένει με το σούρουπο, τα γήινα χρώματα και την αστροφεγγιά που εμφανίστηκε απλόχερα στα μάτια των ξένων επισκεπτών, μόνον μια εμπνευσμένη ιδιοφυΐα αισθητικής θα μπορούσε να επιτύχει. Και η Μαρέβα Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό που μία ομάδα διακοσμητών θα χρειαζόταν μέρες, ίσως και βδομάδες για να το επιτύχει.
4) Και υπήρχε αυτή η υπέροχη πινελιά του λευκού στην φορεσιά της. Που παρέπεμπε στα αρχαία γλυπτά, τα μαρμάρινα οικοδομήματα, που ξεπροβάλλουν ως λευκές πινελιές ποίησης στο γήινο ανάγλυφο της Ελλάδας.
5) Εκεί όμως που πραγματικά η Μαρέβα Μητσοτάκη δίδαξε πολιτική οξυδέρκεια αλλά και ανθρώπινη ζεστασιά, ήταν ο τρόπος που παρουσίασε τον σύζυγό της. Απλός, λιτός χωρίς γραβάτα, για να κάνει τον θεσμικά υποδεέστερο καλεσμένο του να νιώσει άνετα.
6) Μία μεγαλειώδης ταπεινότητα.
7) Η μεγαλειώδης ταπεινότητα που εξέπεμψε απόψε η Μαρέβα Μητσοτάκη, είναι η σημειολογία που πρέπει να ακολουθήσει η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος.
8) Η Μαρέβα Μητσοτάκη απόψε εκτός από καλαισθησία, δίδαξε και μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό, παγκόσμιου επιπέδου.

Η επιτυχία του κειμένου είναι που πολλοί το παίρνουν στα σοβαρά. Γιατί πολλοί, οι περισσότεροι δηλαδή, θεωρούν πως θα μπορούσε να γραφτεί στα σοβαρά. Ηδη στα social media γίνεται πανηγύρι, ο κόσμος δεν το «πιάνει». Και αυτό αποτελεί μία ακόμα... μεγαλειώδη ήττα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. 

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: