30.9.20

Η Φώφη «δεν φεύγει»...












...και οι δελφίνοι οργανώνονται...
 
Ο στόμφος με τον οποίο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία τον Νοέμβριο του 2021 εντυπωσίασε ακόμη και εκείνους που περίμεναν ότι θα διατρανώσει το «δεν φεύγω».

Η... Φ. Γεννηματά δεν ανακοίνωσε απλώς την πρόθεσή της. Εμφανίστηκε ικανοποιημένη για την πορεία του ΚΙΝΑΛ από τότε που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο και αυτό είναι το βασικό της επιχείρημα για την επιμονή της να παραμείνει αρχηγός.


Ποιοι ετοιμάζονται:


Ο βέβαιος και ισχυρότερος αντίπαλός της είναι ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος έχει συμμαχίες ακόμη και μέσα στο περιβάλλον της Γεννηματά, όπως, σύμφωνα με πληροφορίες την αν. εκπρόσωπο τύπου βουλευτή Ν. Γιαννακοπούλου. Συνομιλητές του λένε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να γίνει η εκλογή από τη βάση μετά από εκλογές γιατί πριν το κόμμα θα μπει σε μια επιβλαβή εσωστρέφεια και επίσης θα είναι δύσκολη η ανεύρεση διαφοροποιητικού πολιτικού αφηγήματος.
 Σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι θα δοκιμάσει την τύχη του ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος είχε πολύ καλές επιδόσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές (Δήμος Αθηναίων), διατηρεί την αυτονομία του και έχει καλή δημόσια παρουσία. Το αν θα το στηρίξει ο Γ. Παπανδρέου που ως υπουργός Εξωτερικών τον έφερε στη δημόσια ζωή είναι κάτι που θα κρίνει πολλά.
Ο γραμματέας της ΚΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι θα προωθούσε η Φώφη Γεννηματά αν δεν διεκδικούσε την επανεκλογή της. Ομως τελικά θα είναι η ίδια υποψήφια, οπότε αυτό το σενάριο κάηκε. Κάποιοι όμως σύντροφοί του τον βλέπουν να έχει γλυκαθεί από αυτή την προοπτική και παρακολουθούν την προσπάθειά του να ελέγξει τη νεολαία του ΚΙΝΑΛ που είναι σε διαδικασία συγκρότησης.
 

Οι βουλευτές Μ. Κατρίνης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος έχουν φτιάξει μια μικρή ομάδα και αν ένας από τους δύο δεν πάρει μέρος στην κούρσα, το πιθανότερο  είναι ότι θα πουλήσουν ακριβά τη στήριξή τους.
Η στρατηγική με την οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή της η Φώφη Γεννηματά έγινε προφανής με την συνέντευξή τύπου: Περιμένει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική του «ώριμου φρούτου» και να ξαναβρεί την παλιά δόξα του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας τη θέση του στον δικομματισμό.

Ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε κατά πολύ -ως προς το ύφος και την ουσία- τις αιτιάσεις της προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό: «Μαζεύει ψήφους για τον Μητσοτάκη», «εγκατέλειψε πλατείες όπου συνυπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιούς και φασίστες και το γύρισε στην ανασύσταση του χώρου της Κεντροαριστεράς», «ο συνεταίρος του Καμμένου δεν μπορεί να ανασυγκροτήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς», «αποτελεί αδύναμο αντίπαλο για τον κ. Μητσοτάκη και αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει».

Το συμπέρασμα είναι ότι το μεγάλο άγχος της Φ. Γεννηματά είναι μήπως γίνουν πρόωρες εκλογές πριν τον Νοέμβριο του 2021. Γιατί μετά από ένα ακόμη κακό εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν φεύγει γιατί το ΚΙΝΑΛ πάει καλά… 

Θοδωρής Καραγιαννίδης

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: