30.9.20

Οι επιστήμονες ήταν αντίθετοι με το άνοιγμα των σχολείων...
... με 25 μαθητές...
 
«Αυτό δεν γίνεται», ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που ζήτησε πρωτόκολλα για άνοιγμα των σχολικών μονάδων με τον τρόπο που έγινε. Σε ποιους άλλους τομείς δεν εισακούστηκε η υγειονομική επιτροπή του Σωτήρη Τσιόδρα;

Τα...
150 τείνουν να φτάσουν τα σχολεία που από την έναρξη της νέας περιόδου, από τον Σεπτέμβριο, έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό!

Τα άσχημα νέα επαναφέρουν στην επικαιρότητα τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία, με τους πολλούς μαθητές στα τμήματα, με κακές υποδομές, με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με μη πλήρη πρωτόκολλα υγιεινής.

Η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων με ακόμα και με 25-27 μαθητές ανά τάξη, ωστόσο, δεν ήταν της επιτροπής των επιστημόνων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά από την ίδια την υπουργό Παιδείας. Η επιτροπή πρότεινε το άνοιγμα των σχολείων με τους κανόνισαν που άνοιξαν πέρυσι, μετά τον πρώτο γύρο της πανδημίας, ωστόσο η Νίκη Κεραμέως απέρριψε την εισήγησή τους.

«Κάτι τέτοιο δεν γίνεται, θέλω πρωτόκολλα για την κανονική λειτουργία της», φέρεται να είπε, σύμφωνα με μαρτυρία μέλους της επιτροπής στα «Παιχνίδια Εξουσίας»-και αυτό προφανώς επειδή είχε η ίδια να περάσει αναξιοποίητο όλο το διάστημα του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να μην εξευρεθούν νέες αίθουσες, να καθυστερήσει η πρόσληψη των αναπληρωτών κοκ.

Η «επιστράτευση» του κ.Μαγιορκίνη, που έφτιαξε και διάγραμμα γιατί δεν είναι επικίνδυνο να υπάρχουν 25 και 27 παιδιά στην τάξη, μάλλον δεν έφερε τα αναμενόμενα επικοινωνιακά αποτελέσματα από την υπουργό, απλώς έβλαψαν την αξιοπιστία του καθηγητή σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Το ερώτημα που παραμένει είναι σε πόσες άλλες περιπτώσεις δεν εισακούστηκε η υγειονομική επιτροπή-πχ μια ήταν στις αρχές του καλοκαιριού, όταν κατέστη υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ, αλλά όχι και στα πολυκαταστήματα!

Τα μέλη της Επιτροπής σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να κρύβονται, καθώς έχει επικρατήσει η εντύπωση πως ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι δικές τους εισηγήσεις, αν και παράλληλα βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών κυβερνητικών στελεχών, που ζητούν αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ούτε είναι τυχαίο που ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει σταματήσει να συμμετέχει στην ενημέρωση, καθώς-όπως και άλλη φορά έχουμε σημειώσει- έχει διαφωνίες με κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Βασίλης Σκουρής

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: