30.9.20

«Στον αέρα η πρώτη κατοικία»...


Η πρώτη κατοικία βρίσκεται «στον αέρα» δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι ανακοίνωσε σήμερα την παράταση για έναν μήνα των αιτήσεων για το... πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», αλλά «κάνοντας ότι δεν βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο δεν ανέφερε λέξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας». 

«Ο λόγος είναι απλώς και κυνικός: Διότι κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα», σημείωσε. Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πολλάκις με στόμφο αυτή την προστασία έως 31/12/2020, ουδέποτε νομοθέτησε κάποια σχετική ρύθμιση με αποτέλεσμα ήδη να πραγματοποιούνται κανονικά πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας». 

Τονίζει δε ότι σχετική τροπολογία για οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απορρίφθηκε ασυζητητί από τη ΝΔ.

Η τομεάρχης αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ" δεν συνιστά πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, παρά προσωρινή επιδότηση των πληγέντων από τον κορονοϊό». 

Σχολιάζει, τέλος, ότι «η διαφήμιση προγραμμάτων που δεν έχουν σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και οι άνευ αντικειμένου στομφώδεις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά της ωμής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες της χώρας, την ώρα που πλήττονται από την ακραία υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: