30.9.20

Οργή Τσιόδρα για τα κρούσματα στο γηροκομείο...


Μάλλον από το προσωπικό η διασπορά – Η Αθήνα «δεν πάει καλά»... 

Δεν έκρυψε την οργή του για τα νέα κρούσματα σε γηροκομείο, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσκεψή του σε αυτό, μαζί με τον... υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Σε δηλώσεις του έξω από το γηροκομείο, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 32 θετικά κρούσματα κοροναϊού, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι η διασπορά του κοροναϊού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό. Ωστόσο, εμφανώς οργισμένος ο κ. Τσιόδρας είπε ότι πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και «δυστυχώς την ξαναβλέπουμε». «Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της και πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει καλά» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό. 
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς αρκέστηκε να πει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση. 

32 κρούσματα μέχρι στιγμής 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 90 έλεγχοι και μέχρι στιγμής έχουμε 32 θετικά κρούσματα. Μάλιστα, όπως τόνισε, κατά πάσα πιθανότητα τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες, αφού αναμένονται περισσότερα αποτελέσματα. Επίσης, αρνήθηκε να μιλήσει για το τι πήγε στραβά, αφού όπως είπε περιμένει το πόρισμα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στο εν λόγω γηροκομείο. Σε κάθε περίπτωση εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων είχε γίνει ξανά έλεγχος στα τέλη Αυγούστου και δεν είχαν βρεθεί κρούσματα. «Πρέπει να δούμε τι συνέβη αυτόν τον ένα μήνα και είχαμε αυτόν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων» εξήγησε. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμανε συναγερμός, καθώς στο εν λόγω γηροκομείο της Αττικής, όπου διενεργήθηκαν τεστ κοροναϊού βρέθηκαν δεκάδες θετικά κρούσματα σε σύνολο 70 δειγμάτων. Φυσικά, το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και στο σημείο έσπευσαν, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Υπενθυμίζεται πως για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: