29.9.20

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό Συμβούλιο με «μενού» διαγραφές?...













Ημέρα της… κρίσεως είναι η σημερινή για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με φόντο τις πρόσφατες λεκτικές διαφοροποιήσεις των βουλευτών Θεοδώρας Τζάκρη και Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Ο τελευταίος, άλλωστε, βρίσκεται... στο μάτι του κυκλώνα των «προεδρικών» για την παρότρυνσή του να μην αποκαλούνται οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικοί απατεώνες», αφού οι «πραιτωριανοί» του Αλέξη Τσίπρα επιθυμούν να τεθεί φρένο στην εσωστρέφεια και τα «λάθος μηνύματα», αιτούμενοι από την ηγεσία εδώ και τώρα κυρώσεις για τυχόν αποκλίσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος, ώστε «να φτάνει ενιαία στον κόσμο η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ», όπως εξήγησε σήμερα, μιλώντας στον Alpha, η Γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη.


Αν οι κυρώσεις θα μετατραπούν σε διαγραφές- ακόμη και αν κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο προσώρας- θα κριθεί και από τις διαθέσεις του νέου πειθαρχικού οργάνου, καθώς επανασυστήνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία συμμετέχουν οι Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος. Η ανασύσταση της Επιτροπής, ωστόσο, δεν χαροποίησε καθόλου την αριστερή ηγεσία και την αριστερή μειοψηφία, αφού στελέχη τους θεωρούν «αναχρονιστική» και «παράταιρη από την παράδοση της Αριστεράς» τη λειτουργία τέτοιων κομματικών σχημάτων, διαφωνώντας και για την ανθρωπογεωγραφία τους.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: