30.9.20

Μασκαράτα και παζάρι...


Μετά το κάζο που έπαθαν με τις τεραστίων διαστάσεων μάσκες που μοίρασαν στους μαθητές και το γαϊτανάκι της αποποίησης των ευθυνών για το ποιος θα χρεωθεί τη γελοιοποίηση του επιτελικού κράτους, κάποια στιγμή θα... έφτανε και η ώρα του λογαριασμού. Γιατί οι μάσκες, όσο μεγάλες κι αν ήταν, θα πληρώνονταν, αφού δεν μπορούσαν να ρίξουν την ευθύνη στους κατασκευαστές, ακόμη κι αν αυτοί ειδικεύονταν σε κατασκευές αλουμινίου.

Αν ρωτήσει λοιπόν κάποιος σήμερα την ηγεσία της ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας σε ποια φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις νέες μάσκες των μαθητών, η επίσημη απάντηση κολλάει και πάλι στις περίφημες προδιαγραφές και τις διαστάσεις. Οι μεν λένε πως δεν έχουν πάρει ακόμα τις διαστάσεις και οι δε πως ακόμα το σκέφτονται και το επεξεργάζονται.

Η ουσία πάντως κρύβεται στον τρόπο που θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα χρήματα που χάθηκαν εξαιτίας του αρχικού διαγωνισμού και της παρεξήγησης των διαστάσεων από τους κατασκευαστές. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως οι εταιρείες που πήραν τη δουλειά αρνούνται να ξαναράψουν τσάμπα μάσκες και το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να τις πληρώσει για ακόμη μία φορά. Ως γνωστόν, τα λάθη πληρώνονται και, επειδή εδώ μιλάμε για δημόσιο χρήμα, κάποιος θα πρέπει να πάρει και την ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε πρόκειται να δοθούν νέες προδιαγραφές παρά μονάχα θα υπάρχουν διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα κοπούν και θα ραφτούν οι μάσκες από τις ίδιες εταιρείες. Το μόνο που ψάχνουν και παζαρεύουν αυτές τις ημέρες -εξ ου και η καθυστέρηση- είναι το κόστος της νέας παρτίδας, που κάπου πρέπει να χρεωθεί...

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: